Bezpečnost potravin
27. 3. 2009

Úřad EFSA má vyhodnotit celkový příjem lykopenu v součinnosti s firmami, jejichž lykopenové produkty jsou schváleny do potravin včetně suplementů. Pravidla o použití lykopenu mají být revidována do r. 2014.


26. 3. 2009

Tisková zpráva SVS ČR ze dne 25.3.2009.


26. 3. 2009

Ryby jsou zdrojem nutričně významných bílkovin, lipidů, vitaminů a minerálních látek.


26. 3. 2009

Červené maso je nutričně bohaté a obsahuje i cenné nenasycené mastné kyseliny.


26. 3. 2009

Odrůdy cukrovky rezistentní vůči houbám rodu Rhizoctonia dosahují bez napadení nižších výnosů cukru než náchylné standardní odrůdy. V Institutu pro výzkum cukrovky v německém Göttingenu byly zkoumány osevní postupy, volba odrůdy, zpracování půdy a meziplodiny.


26. 3. 2009

Rozhodnutí 2009/163/ES mění rozhodnutí 1999/217/ES, pokud jde o seznam látek určených k aromatizaci používaných v/na potravinách. Bylo vyškrtnuto 148 látek, k nimž nebyly poskytnuty požadované informace.


26. 3. 2009

Seznam Evropské komise aktualizovaný k 25.3.2009. Odstraňování nežádoucích látek z vod.


26. 3. 2009

Vitaminátor je 100% jablečná šťáva, kterou vyrábí Slavomír Soška na Opavsku. Do sedmého ročníku soutěže přihlásilo 27 českých potravinářských firem celkem 52 biopotravin.


26. 3. 2009

Geny z planě rostoucích brambor zajistí současným odrůdám rezistenci vůči plísni bramborové.


26. 3. 2009

Nejnovější údaje, zveřejněné na Bio Summitu, který se konal 25. března v Praze.


25. 3. 2009

Více než 40 procent vzorků vody, které si nechali zdarma otestovat Olomoučané při pondělním dni otevřených dveří ve vodohospodářských zařízeních, nevyhovělo normám.


25. 3. 2009

Počet hlášených případů salmonelózy, kampylobakteriózy a listeriózy v ČR v letech 1998–2007.


1 1 014 1 015 1 016 1 017 1 018 1 804