Bezpečnost potravin
17. 4. 2009

EFSA posuzoval zdravotní riziko z přítomnosti nežádoucích látek v živočišných krmivech.


17. 4. 2009

Povinnost výrobců dodržovat standardní velikosti balení u řady běžných potravin i zboží právě přestává platit.


17. 4. 2009

Tisková zpráva SVS ČR ze dne 16.4.2009.


17. 4. 2009

Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 15. týdnu 2009: 6.–12.4.2009 (v češtině).


17. 4. 2009

Geneticky modifikovaná cukrovka je tolerantní k neselektivním herbicidům a umožňuje tak účinnější regulaci plevelů a značné úspory nákladů na herbicidní ochranu.


17. 4. 2009

Vývoz českých uzenin mírně roste, dovoz uzenin do ČR je stabilizovaný (zdroj ČSÚ).


17. 4. 2009

V praxi se stále více projevuje trend snižovat množství vody k přípravě pesticidních postřiků řepky.


17. 4. 2009

Na březnovém jednání pracovní skupiny Rady ohledně návrhu nařízení o označování bylo dohodnuto, že velikost písma na přední straně obalu se bude vztahovat na malá písmena a bude požadován výrazný kontrast mezi textem a pozadím.


17. 4. 2009

9 odpovědí na otázky týkající se pravdivosti některých tvrzení o biopotravinách.


16. 4. 2009

Studie provedená úřadem FSANZ zjistila, že obsah barviv v potravinách zdaleka nedosahuje povoleného maxima, a je nižší než koncentrace uváděné v britské „Southampton Study“.


16. 4. 2009

Konference, která se uskuteční v rámci českého předsednictví EU ve dnech 21.–22. dubna 2009 v Praze.


16. 4. 2009

Odborný časopis pro výživu, výrobu potravin a obchod.


1 1 003 1 004 1 005 1 006 1 007 1 804