Bezpečnost potravin
27. 7. 2009

Krmivo je určeno pro zkrmování dojnicím a býkům jako zdroj nebílkovinného dusíku.


27. 7. 2009

Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 30. týdnu 2009: 20.–26.7.2009 (v češtině).


27. 7. 2009

Monitorovací zpráva o zbytcích pesticidů v evropských potravinách poprvé zahrnula do testování i biopotraviny. V produktech ekologického zemědělství byly nalezeny nadlimitní zbytky pesticidů.


27. 7. 2009

Mozkový faktor BF-7 zlepšuje schopnost učení, paměť a soustředění u běžné populace a chrání neurony před stresem.


27. 7. 2009

Navržené limity 30 resp. 60 mg/100g omega-3 mastných kyselin pro použití výživových tvrzení se zdají odborníkům příliš nízké a pro spotřebitele zavádějící.


24. 7. 2009

Do 3.9.2009 se lze vyjádřit ke stanoviskům EFSA týkajícím se “Maize MON 88017xMON 810” a “Maize MIR 604”.


24. 7. 2009

Novým trendem v Nizozemsku jsou odrůdy kostřavy rákosovité s vyšším obsahem omega-3 mastných kyselin.


24. 7. 2009

Studie potvrzují příznivý vliv orálního podávání suplementů na kvalitu kůže a proti poškození sluncem. Specielně pro ženy jsou vyráběny fortifikované mléčné výrobky řady „You“ a další.


23. 7. 2009

Dobrovolný závazek výrobců potravin v ČR ke snižování obsahu sodíku.


23. 7. 2009

Tisková zpráva MZe ze dne 23.7.2009.


23. 7. 2009

Výzva k vyjádření zájmu stát se členem správní rady EFSA. Přihlášky lze podávat do 30.9.2009.


23. 7. 2009

Přenos leptospirózy na člověka, zvířata. Nebezpečná je především kontaminovaná voda, prevence leptospirózy.


1 958 959 960 961 962 1 804