V rámci předběžné opatrnosti se doporučuje omezit konzumaci rýžových nápojů kvůli obsahu arzénu. V legislativě EU je As regulován jen v pitné vodě, limity pro jiné potraviny jsou stanoveny jen v národních předpisech.
Zpravodaj EFSA o spolupráci s členskými státy EU v oblasti bezpečnosti potravin.
Výsledky studie provedené v Portugalsku.
V brémském Institutu potravinářských technologií a biotechnologií (TTZ-BILB/EIBT) jsou vyvíjeny a charakterizovány nové způsoby zlepšení senzorických a technologických vlastností bezlepkového pečiva, vyráběného na rýžovém základě.
Druhy mandlí, složení, požadavky na prodej, jakost marcipánu.
Čokoláda, v níž je sacharóza nahrazena isomaltulózou a sušené mléko kaseinem, se vyznačuje sníženým GI a nekariogenním účinkem.
Zpravodaj EFSA vycházející od založení EFSA v roce 2003.
Na trhu ve Velké Británii se objevila v doplňcích stravy kostřava rákosovitá. Výrobky se stahují z trhu.
Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 34. týdnu 2009: 17.–23.8.2009 (v češtině).
Tisková zpráva SZPI ze dne 21.8.2009.
Rakouské nařízení o omamných látkách stanovuje pro extrakt z listů koky používaných v potravinách směrnou hodnotu 1,25 mg kokainového alkaloidu/kg.
FDA vydal v r. 1988 manuál pro používání databází s výživovými parametry (aktualizováno v r. 2008). Uvádějí se databáze a systémy zpracování nutričních hodnot provozované dalšími institucemi.