Bezpečnost potravin
26. 8. 2009

V rámci předběžné opatrnosti se doporučuje omezit konzumaci rýžových nápojů kvůli obsahu arzénu. V legislativě EU je As regulován jen v pitné vodě, limity pro jiné potraviny jsou stanoveny jen v národních předpisech.


25. 8. 2009

Zpravodaj EFSA o spolupráci s členskými státy EU v oblasti bezpečnosti potravin.


25. 8. 2009

Výsledky studie provedené v Portugalsku.


25. 8. 2009

V brémském Institutu potravinářských technologií a biotechnologií (TTZ-BILB/EIBT) jsou vyvíjeny a charakterizovány  nové způsoby zlepšení senzorických a technologických vlastností bezlepkového pečiva, vyráběného na rýžovém základě.


25. 8. 2009

Druhy mandlí, složení, požadavky na prodej, jakost marcipánu.


25. 8. 2009

Čokoláda, v níž je sacharóza nahrazena isomaltulózou a sušené mléko kaseinem, se vyznačuje sníženým GI a nekariogenním účinkem.


25. 8. 2009

Zpravodaj EFSA vycházející od založení EFSA v roce 2003.


24. 8. 2009

Na trhu ve Velké Británii se objevila v doplňcích stravy kostřava rákosovitá. Výrobky se stahují z trhu.


24. 8. 2009

Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 34. týdnu 2009: 17.–23.8.2009 (v češtině).


24. 8. 2009

Tisková zpráva SZPI ze dne 21.8.2009.


24. 8. 2009

Rakouské nařízení o omamných látkách stanovuje pro extrakt z listů koky používaných v potravinách směrnou hodnotu 1,25 mg kokainového alkaloidu/kg.


24. 8. 2009

FDA vydal v r. 1988 manuál pro používání databází s výživovými parametry (aktualizováno v r. 2008). Uvádějí se databáze a systémy zpracování nutričních hodnot provozované dalšími institucemi.


1 950 951 952 953 954 1 804