Bezpečnost potravin
22. 1. 2010

V Rusku se šíří virová choroba označovaná jako chřipka brambor.


22. 1. 2010

Na alkoholických nápojích nebude nutno uvádět varování týkající se šesti azobarviv, které mohou vyvolávat hyperaktivitu. Pro ostatní potraviny a nápoje bude uvádění varování povinné od července 2010.


21. 1. 2010

Série devíti seminářů organizovaných PKČR ve vybraných regionech ČR v dubnu a květnu 2010.


21. 1. 2010

Workshopy organizované PKČR se uskuteční v Praze dne 3.2.2010 (obaly) a 10.2.2010 (chemické kontaminanty).


21. 1. 2010

Tisková zpráva SVS ČR ze dne 20.1.2010.


21. 1. 2010

Zpráva vytvořená pro potřeby EFSA na základě spolupráce podle článku 36 nařízení (ES) č. 178/2002.


21. 1. 2010

Soutěž zaměřená na inovace potravinářských výrobků v zemích EU. Vítězové budou vyhlášeni 18.10.2010 v Paříži.


20. 1. 2010

Tisková zpráva MZe ze dne 20.1.2010.


20. 1. 2010

Uskuteční se v Praze (ve dnech 20. a 21.1.2010) a Hradci Králové (dne 27.1.2010).


20. 1. 2010

U osob na středomořské stravě je riziko výskyt rakoviny žaludku o 33 % nižší než u osob na zcela odlišné stravě.


20. 1. 2010

U příležitosti roku brambor (2008) bylo vydáno speciální číslo časopisu JFCA a publikace FAO.


20. 1. 2010

Listeria monocytogenes způsobuje alimentární infekce nebezpečné především pro osoby se sníženou odolností. Listerie je odolná vůči chladu, vyšší koncentraci soli i ochranné atmosféře.


1 908 909 910 911 912 1 804