Studie publikované v r. 2010 se zaměřují na účinky DHA a EPA z ryb u kardiaků, na působení proti stárnutí, proti rakovině tlustého střeva a na podporu kognitivních funkcí.
Tisková zpráva MZe ze dne 8.9.2010.
Čtvrtletník zaměřený na bezpečnost potravin vychází od roku 2010.
Stanovisko EFSA. Při použití kurkuminu ve formě laků existuje riziko z nadměrného příjmu hliníku.
Volně přístupná databáze.
Přehled legislativy EU.
Tisková zpráva SVS ČR ze dne 8.9.2010.
Aktuální zpráva SZÚ k problematice Bisfenolu A v materiálech a předmětech určených pro styk s potravinami.
V institutu Maxe Rubnera byl zjištěn poměrně vysoký obsah 3-MCPD v uzených tepelně neopracovaných a dovářených a zauzovaných výrobcích.
I zemědělci mohou dramaticky onemocnět chronickým botulismem díky přenosu infekce z nemocných zvířat.
Tisková zpráva SZPI ze dne 8.9.2010.
Tisková zpráva SVS ČR ze dne 6.9.2010.