Odborný časopis pro výživu, výrobu potravin a obchod.
Tisková zpráva SVS z 5. 11. 2010.
Směrnice 2010/69/ES a 2010/67/ES mění směrnice 95/2/ES a 2008/84. Změny se začnou se používat od 1. 4. 2011
Inulin využívaný jako prebiotikum má řadu příznivých účinků, ale může způsobovat problémy u osob s intolerancí fruktózy a výjimečně i alergie.
Tisková zpráva SVS ČR ze dne 5.11. 2010.
V rámci konference Zpráva o hygieně výživy a bezpečnosti potravin.
FAO doporučilo provést plošnou vakcinaci ovcí a koz v některých oblastech Tanzánie z obav před možným rozšířením nebezpečného moru malých přežvýkavců do zemí Jižní Afriky.
Podle rozhodnutí francouzského ministerstva zemědělství již nebude nutné u celé populace skotu, ovcí a koz provádět obligatorní vakcinaci proti katarální horečce ovcí.
Tisková zpráva SVS ČR ze dne 4.11. 2010.
Aliance dánských organizací zaměřených na zdraví vyzvala podniky „fast food“ k nabízení zdravějších pokrmů a uvádění energetické hodnoty.
Úřad EFSA opakovaně přezkoumal rizika z použití karotenoidového barviva E 161 g, přípustného v EU jen do speciálních uzenin a do krmiv.V rámci revize rizik z potravinářských barviv posuzoval úřad EFSA potenciální rizika z příjmu kantaxantinu (canthaxanthin, E 161g, CAS Registry Number 514-78-3), což je karotenoid sestávající především z all-trans-β-karoten-4,4’-dionu a malého množství dalších karotenoidů. […]
Rozhodnutím 2010/561/ES je Dánsku prodloužena výjimka týkající se limitů pro dusitany v některých masných výrobcích do r. 2015.