Bezpečnost potravin
8. 11. 2010

Odborný časopis pro výživu, výrobu potravin a obchod.


8. 11. 2010

Tisková zpráva SVS z 5. 11. 2010.


8. 11. 2010

Směrnice 2010/69/ES a 2010/67/ES mění směrnice 95/2/ES a 2008/84. Změny se začnou se používat od 1. 4. 2011


8. 11. 2010

Inulin využívaný jako prebiotikum má řadu příznivých účinků, ale může způsobovat problémy u osob s intolerancí fruktózy a výjimečně i alergie.


5. 11. 2010

Tisková zpráva SVS ČR ze dne 5.11. 2010.


5. 11. 2010

V rámci konference Zpráva o hygieně výživy a bezpečnosti potravin.


5. 11. 2010

FAO doporučilo provést plošnou vakcinaci ovcí a koz v některých oblastech Tanzánie z obav před možným rozšířením nebezpečného moru malých přežvýkavců do zemí Jižní Afriky.


5. 11. 2010

Podle rozhodnutí francouzského ministerstva zemědělství již nebude nutné u celé populace skotu, ovcí a koz provádět obligatorní vakcinaci proti katarální horečce ovcí.
 


5. 11. 2010

Tisková zpráva SVS ČR ze dne 4.11. 2010.


5. 11. 2010

Aliance dánských organizací zaměřených na zdraví vyzvala podniky „fast food“ k nabízení zdravějších pokrmů a uvádění energetické hodnoty.


5. 11. 2010

Úřad EFSA opakovaně přezkoumal rizika z použití karotenoidového barviva E 161 g, přípustného v EU jen do speciálních uzenin a do krmiv.V rámci revize rizik z potravinářských barviv posuzoval úřad EFSA potenciální rizika z příjmu kantaxantinu (canthaxanthin, E 161g, CAS Registry Number 514-78-3), což je karotenoid sestávající především z all-trans-β-karoten-4,4’-dionu a malého množství dalších karotenoidů. […]


4. 11. 2010

Rozhodnutím 2010/561/ES je Dánsku prodloužena výjimka týkající se limitů pro dusitany v některých masných výrobcích do r. 2015.


1 825 826 827 828 829 1 803