Bezpečnost potravin
10. 11. 2010

EFSA dokončil první etapu komplexního vyhodnocení bezpečnosti látek určených k aromatizaci.


10. 11. 2010

Tisková zpráva SZPI ze dne 10.11. 2010.


10. 11. 2010

Přehledová práce o antioxidačních vlastnostech, o vlivu na snížení rizika rakoviny a kardiovaskulárních onemocnění, osteoporózy, plodnosti mužů, neurodegenerativních onemocnění, zánětů, imunity a o vlivu na krevní tlak.


9. 11. 2010

Při kontrole nového výrobku Paella Bon Appétit byla zjištěna nedeklarovaná alergenní složka.


9. 11. 2010

Evropská komise chce zakázat používání klonů v chovu hospodářských zvířat na pět let.


9. 11. 2010

Americký výzkum prokázal lepší prokrvení určitých oblastí mozku u starších osob konzumujících dietu bohatou na nitráty.


9. 11. 2010

Ačkoli plody aronie v čerstvém, nezpracovaném stavu vykazují nepatrný obsah kyanovodíku, je jejich konzumace v malém množství neškodná.


9. 11. 2010

Kontrolní úřad rozhodl, že za čerstvě pečený lze označit jen chléb z těsta vyrobeného v den pečení nebo z těsta zmrazeného.


9. 11. 2010

List Českého svazu zpracovatelů masa.


9. 11. 2010

Odborný časopis pro výživu, výrobu potravin a obchod.


9. 11. 2010

Tisková zpráva SVS ČR ze dne 9.11. 2010.


8. 11. 2010

List Potravinářské komory ČR.


1 824 825 826 827 828 1 803