EFSA dokončil první etapu komplexního vyhodnocení bezpečnosti látek určených k aromatizaci.
Tisková zpráva SZPI ze dne 10.11. 2010.
Přehledová práce o antioxidačních vlastnostech, o vlivu na snížení rizika rakoviny a kardiovaskulárních onemocnění, osteoporózy, plodnosti mužů, neurodegenerativních onemocnění, zánětů, imunity a o vlivu na krevní tlak.
Při kontrole nového výrobku Paella Bon Appétit byla zjištěna nedeklarovaná alergenní složka.
Evropská komise chce zakázat používání klonů v chovu hospodářských zvířat na pět let.
Americký výzkum prokázal lepší prokrvení určitých oblastí mozku u starších osob konzumujících dietu bohatou na nitráty.
Ačkoli plody aronie v čerstvém, nezpracovaném stavu vykazují nepatrný obsah kyanovodíku, je jejich konzumace v malém množství neškodná.
Kontrolní úřad rozhodl, že za čerstvě pečený lze označit jen chléb z těsta vyrobeného v den pečení nebo z těsta zmrazeného.
List Českého svazu zpracovatelů masa.
Odborný časopis pro výživu, výrobu potravin a obchod.
Tisková zpráva SVS ČR ze dne 9.11. 2010.
List Potravinářské komory ČR.