Bezpečnost potravin
22. 11. 2011

Časopis d-test hodnotil kvalitu obalených rybích prstů různých výrobců. Ze 14 testovaných výrobků bylo ve třech z nich méně rybího masa, než bylo deklarováno na obalu.


22. 11. 2011

Nařízení 1169/2011/EU o poskytování informací o potravinách spotřebitelům bylo zveřejněno 22. 11. 2011 a vstupuje v platnost 13. prosince. Účinnost většiny ustanovení se však odkládá o 3 roky.


22. 11. 2011

Zpráva EFSA ze dne 18. 11. 2011.


21. 11. 2011

Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 46. týdnu 2011: 14.11.–20.11. 2011 (v češtině).


18. 11. 2011

Při monitoringu siřičitanů v potravinách v Turecku bylo jen výjimečně zjištěno překročení limitu u vín, ale poměrně vysoká množství (i když pod limitem) jsou v sušeném ovoci.


18. 11. 2011

Nařízení 1129/2011/EU mění od 1. 6. 2013 dosavadní přílohu II nařízení 1333/2008/ES. Několik  změn platí od 2. 12. 2011. Podle dalšího nařízení – 1131/2011/EU lze od 2.12.2011 používat steviol-glykosidy.


18. 11. 2011

EK přijala 11. listopadu nařízení č. 1131/2011/EU, kterým povoluje použití steviolových glykosidů jako sladidla.


18. 11. 2011

Nařízení 1130/2011/EU měni s platností od 2. 12. 2011 přílohu III stanovující seznam pomocných látek použitelných v potravinářských přídatných látkách enzymech, aromatech a  živinách.


16. 11. 2011

Běží již pátý ročník internetového soutěžního kurzu zdravého životního stylu.


16. 11. 2011

Tisková zpráva SVS ČR ze dne 15. 11. 2011.


16. 11. 2011

Zpráva SZPI ze dne 15. 11. 2011.


16. 11. 2011

Při zjišťování zatížení obyvatel karcinogenními etylkarbamáty v Hong Kongu byla nejvyšší množství nalezena v tradičních  fermentovaných červených fazolích, žlutém a švestkovém víně,  a v také v pálenkách.


1 747 748 749 750 751 1 803