Během času může mít zvýšený příjem stravy při provozování videoher zásadní vliv na hmotnost.
TK SZPI „Kontrola kvality potravin 2011“ proběhne 5. 1. 2012.
Tisková zpráva MZe ze dne 2. 1. 2012.
ČR se hlásí k bezpečné a odpovědné strategii v nanovědách a nanotechnologiích.
Souhrnný přehled hodnocení bezpečnosti a schvalování přídatných látek v EU.
Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 52. týdnu 2011: 26.12.–31.12. 2011 (v češtině).
Informační zpravodaj Společného výzkumného centra (JRC) Evropské komise.
Transglutamináza, nesprávně označovaná v některých médiích jako „lepidlo“, má významnou roli ve výrobě potravin, včetně masných a mléčných výrobků a produktů jako je tofu.
Veřejný registr přípravků na ochranu rostlin přístupný na webových stránkách MZe ČR a jeho nové možnosti vyhledávání.
Evropská komise minulý týden povolila tři geneticky modifikované odrůdy kukuřice a jednu odrůdu bavlníku pro použití v potravinách a krmivech.
Přehledová studie popisuje nejmodernější laboratorní metody a komerční soupravy pro detekci EHEC kmenů přítomných v potravinách.
Některá asijská koření jako kurkuma, čínský zázvor a galgán vykazují signifikantní inhibiční účinek na tvorbu HCA ve smažených hovězích karbanátcích.