Bezpečnost potravin
20. 4. 2012

Přehled složení živin včetně nežádoucích složek a přehled pozïtivních a negativních účinků z hlediska chronických onemocnění.


20. 4. 2012

Podle nizozemské studie mají rostlinné steroly nežádoucí účinky na cévy sítnice, což může být včasným projevem kardiovaskulárních chorob. FDA odkládá schválení tvrzení o účinku fytosterolů.


19. 4. 2012

Zpráva Ministersta zdravotnictví ze dne 18. 4. 2012.


19. 4. 2012

Přehled problematických potravin a provozoven zjištěných v ČR.


18. 4. 2012

Průzkum provedený agenturou Which? ukázal, že kontaminace kampylobakterem se sice snižuje, ale stále se týká téměř pětiny kuřat na trhu.


18. 4. 2012

Přáním každého spotřebitele je jíst kvalitní a bezpečné potraviny za co možná nejnižší cenu.


18. 4. 2012

Tisková zpráva SVS ČR ze dne 17. dubna 2012.


17. 4. 2012

Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 15. týdnu 2012: 9.4.–15.4. 2012 (v češtině).


17. 4. 2012

Studie zaměřená na obsah šťavelanů v kakau a ukázala, že obsah šťavelanu je vyšší než uvádí dostupná literatura, ale neznamená podstatné zvýšení zatížení na rozdíl od jiných potravin.


17. 4. 2012

Ekologická farma v zemi Severní Porýní-Vestfálsko produkovala vejce obsahující troj- až šestinásobek povoleného limitu dioxinu.


16. 4. 2012

Tisková zpráva SZPI ze dne 16. 4. 2012.


16. 4. 2012

Oznámení Ministerstva zdravotnictví ze dne 16. 4. 2012.


1 717 718 719 720 721 1 803