Návrh na stanovení limitů 25 – 50 μg/kg pro nezpracované a zpracované obiloviny a obilné výrobky zásadně odmítá svaz evropských mlynářů EFM.
Farmářské slavnosti pro rodiny s dětmi se budou konat v areálu Zlobice u Brna dne 16. 6. 2012.
Deset nejčastěji šířených mýtů o jogurtech a komentáře odborníků oponující tyto mýty.
Tisková zpráva MZe ze dne 11. 6. 2012.
Kromě prostého snižování obsahu soli v potravinách se používají náhradní „soli“, zvýrazňovače chuti, fyzikální modifikace NaCl.
Tisková zpráva SZPI ze dne 9. 6. 2012.
Tisková zpráva SVS ČR ze dne 8. 6. 2012.
FoodDrinkEurope ve spolupráci s národními institucemi a EK vypracoval tzv. „toolbox“ ke snížení hladiny akrylamidu v potravinách.
Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 23. týdnu 2012: 4.6.–10.6. 2012 (v češtině).
Na univerzitě ve Varšavě byl zjišťován rozsah vzniku oxidačních produktů fytosterolů, které mohou vykazovat toxické účinky.
Informační zpravodaj Společného výzkumného centra (JRC) Evropské komise.
Výskyt nadměrného množství arzénu a olova ve šťávách v USA vyvolal požadavek na legislativní opatření.