Bezpečnost potravin
12. 6. 2012

Návrh na stanovení limitů 25 – 50 μg/kg pro nezpracované a zpracované obiloviny a obilné výrobky zásadně odmítá svaz evropských mlynářů EFM.


12. 6. 2012

Farmářské slavnosti pro rodiny s dětmi se budou konat v areálu Zlobice u Brna dne 16. 6. 2012.


12. 6. 2012

Deset nejčastěji šířených mýtů o jogurtech a komentáře odborníků oponující tyto mýty.


12. 6. 2012

Tisková zpráva MZe ze dne 11. 6. 2012.


11. 6. 2012

Kromě prostého snižování obsahu soli v potravinách se používají náhradní „soli“, zvýrazňovače chuti, fyzikální modifikace NaCl.


11. 6. 2012

Tisková zpráva SZPI ze dne 9. 6. 2012.


11. 6. 2012

Tisková zpráva SVS ČR ze dne 8. 6. 2012.


11. 6. 2012

FoodDrinkEurope ve spolupráci s národními institucemi a EK vypracoval tzv. „toolbox“ ke snížení hladiny akrylamidu v potravinách.


11. 6. 2012

Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 23. týdnu 2012: 4.6.–10.6. 2012 (v češtině).


7. 6. 2012

Na univerzitě ve Varšavě byl zjišťován rozsah vzniku oxidačních produktů fytosterolů, které mohou vykazovat toxické účinky.


7. 6. 2012

Informační zpravodaj Společného výzkumného centra (JRC) Evropské komise.


7. 6. 2012

Výskyt nadměrného množství arzénu a olova ve šťávách v USA vyvolal požadavek na legislativní opatření.


1 708 709 710 711 712 1 803