Bezpečnost potravin
22. 6. 2012

Tisková zpráva SVS ČR ze dne 22. 6. 2012.


21. 6. 2012

Přehlídka polních pokusů v ekologickém zemědělství tradičně pořádaná Katedrou rostlinné výroby FAPPZ ČZU ve Výzkumné stanici v Uhříněvsi se koná 26. 6. 2012.


21. 6. 2012

Za vytváření dutinek ve vařené šunce je zodpovědná bakterie Weissella viridescens, pomnožená ve vývaru. Nežádoucí pachy způsobují Lactobacillus sakei, Leuconostoc mesenteroides a Leuconostoc carnosum.


21. 6. 2012

Výsledky 2. francouzské studie analyzující složení celkové stravy.


20. 6. 2012

Tisková zpráva SVS z 20. 6. 2012


20. 6. 2012

Probiotické bakterie Lactobacillus reuteri zabraňují vzniku akutních průjmů u dětí s nedostatečnou výživou.


20. 6. 2012

Projekt „ProSafeBeef“ se zabýval stanovením množství léčiv proti parazitickým červům v hovězím mase.


19. 6. 2012

Modifikovaná probiotika jako pomoc při prevenci alimentárních onemocněních způsobených bakterií Listeria monocytogenes.


19. 6. 2012

Pozvánka na mezinárodní vědeckou konferenci ve dnech 16.-17. října 2012 v Bratislavě.


19. 6. 2012

Tisková zpráva SZPI ze dne 19. 6. 2012.


19. 6. 2012

Tisková zpráva SVS ČR ze dne 19. 6. 2012.


19. 6. 2012

Roste počet států zakazujících bisfenol A do některých plastů. Směrnice EU zakazuje BPA do kojeneckých lahví, Komise čeká na další stanovisko úřadu EFSA.


1 705 706 707 708 709 1 803