Tisková zpráva SVS ČR ze dne 22. 6. 2012.
Přehlídka polních pokusů v ekologickém zemědělství tradičně pořádaná Katedrou rostlinné výroby FAPPZ ČZU ve Výzkumné stanici v Uhříněvsi se koná 26. 6. 2012.
Za vytváření dutinek ve vařené šunce je zodpovědná bakterie Weissella viridescens, pomnožená ve vývaru. Nežádoucí pachy způsobují Lactobacillus sakei, Leuconostoc mesenteroides a Leuconostoc carnosum.
Výsledky 2. francouzské studie analyzující složení celkové stravy.
Tisková zpráva SVS z 20. 6. 2012
Probiotické bakterie Lactobacillus reuteri zabraňují vzniku akutních průjmů u dětí s nedostatečnou výživou.
Projekt „ProSafeBeef“ se zabýval stanovením množství léčiv proti parazitickým červům v hovězím mase.
Modifikovaná probiotika jako pomoc při prevenci alimentárních onemocněních způsobených bakterií Listeria monocytogenes.
Pozvánka na mezinárodní vědeckou konferenci ve dnech 16.-17. října 2012 v Bratislavě.
Tisková zpráva SZPI ze dne 19. 6. 2012.
Tisková zpráva SVS ČR ze dne 19. 6. 2012.
Roste počet států zakazujících bisfenol A do některých plastů. Směrnice EU zakazuje BPA do kojeneckých lahví, Komise čeká na další stanovisko úřadu EFSA.