Bezpečnost potravin
23. 4. 2013

Mezinárodní odborná konference na téma bezpečnost krmiv, dietetická, hygienická a produkční problematika krmiv a její vliv na zdravotní stav, užitkovost zvířat a bezpečnost potravin.


23. 4. 2013

Informační centrum bezpečnosti potravin realizovalo přednášky na Střední zdravotní škole v Chomutově.


23. 4. 2013

Bylo nahlášeno 16 případů nákaz virem hepatitidy A. Zdrojem nákazy je pravděpodobně mražené ovoce.


22. 4. 2013

Podle studie University of Southern California příjem fruktózy nereguluje chuť k jídlu v oblasti hypothalamu tak, jako glukóza. Výrobci fruktózových sladidel protestují proti metodice studie.


22. 4. 2013

Přednáška pořádaná v rámci potravinářských úterků se koná dne 30. dubna 2013, od 14 hod. na Novotného lávce č. 5, v Praze 1, v místnosti č. 213.


22. 4. 2013

Komise EU přijala ustanovení, že krmné pokusy na hlodavcích při testování GM-plodin musí trvat nejméně 90 dní.


22. 4. 2013

Tisková zpráva SVS ČR ze dne 20. 4. 2013.


22. 4. 2013

Informace SRS ze dne 18. 4. 2013.


22. 4. 2013

Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 16. týdnu 2013: 15.4.–21.4. 2013 (v češtině).


19. 4. 2013

Francouzský Úřad pro potraviny a veřejné zdraví předložil další 4 studie zaměřené na rizika BPA a na hledání alternativ pro snížení jeho příjmu lidmi.


19. 4. 2013

Přehled zkušeností s aplikací mouky ze semen a /nebo slupek hroznů při výrobě pečiva. Přídavek má vliv na nutriční hodnotu, na barvu, chuť a vůni, na rychlost kynutí a konzistenci střídy.


19. 4. 2013

SZPI při kontrole zjistila překročení maximálních limitů pro benzo(a)pyren a celkové množství polyaromatických uhlovodíků v konzervovaných uzených šprotech v oleji.


1 656 657 658 659 660 1 802