Bezpečnost potravin
7. 11. 2002

bezpečnost potravin, všechny typy kávy zdrojem nežádoucích biologicky aktivních sloučenin norharman a harman


7. 11. 2002

Suplementy rybího oleje mohou částečně odstranit dyslipidemii pacientů s diabetem 2.typu. Do jisté míry mohou snižovat obsah tukových látek jako je LDL-cholesterol v krvi. K těmto závěrům dospěli dánští výzkumníci a své poznatky prezentovali v říjnovém čísle časopisu Diabetes Care.


7. 11. 2002

produkty neenzymatického hnědnutí, přehled o příznivých a nepříznivých účincích


7. 11. 2002

bezpečnost potravin, sledování kontaminace potravin ve Velké Britániiv důsledku migrace látek z obalových materiálů


6. 11. 2002

Po dlouhé době úvah, zákonných úprav a polemik byl v USA povolen prodej mletého masa, u něhož jsou choroboplodné zárodky zničeny ozářením. Od uvedení tohoto produktu na trh trvale roste jeho poptávka, a to i přesto, že se prodává za vyšší cenu než maso ošetřené běžnými postupy. Jeho podíl na trhu je však dosud velmi malý.


6. 11. 2002

Výrobky s obsahem pepře opojného mohou vyvolat zánět jater s jejich následným trvalým poškozením.


6. 11. 2002

Po dlouhé době úvah, zákonných úprav a polemik byl v USA povolen prodej mletého masa, u něhož jsou choroboplodné zárodky zničeny ozářením. Od uvedení tohoto produktu na trh trvale roste jeho poptávka, a to i přesto, že se prodává za vyšší cenu než maso ošetřené běžnými postupy. Jeho podíl na trhu je však dosud velmi malý.


6. 11. 2002

bezpečnost potravin, naléhavá potřeba dalšího výzkumu, výzkumné úkoly 6. rámcového programu Evropské unie, využití EPIC-studie k odhadu rizika rakoviny z akrylamidu


6. 11. 2002

bezpečnost potravin, naléhavá potřeba dalšího výzkumu, výzkumné úkoly 6. rámcového programu Evropské unie, využití EPIC-studie k odhadu rizika rakoviny z akrylamidu


5. 11. 2002

zahuštěné mléko sloužící jako surovina pro další zpracování, kritické body, pasterace


5. 11. 2002

bezpečnost potravin, společná zemědělská politika, Brusel, 25.–26. 11. 2002, program konference


5. 11. 2002

bezpečnost potravin, společná zemědělská politika, Brusel, 25.–26. 11. 2002, program konference


1 1 770 1 771 1 772 1 773 1 774 1 819