Bezpečnost potravin
27. 2. 2003

kapři, pstruh duhový, citlivá reakce na kvalitu vody, přírodní a spolehlivý indikátor, analýzy trvají dlouho, ŽP


27. 2. 2003

kapři, pstruh duhový, citlivá reakce na kvalitu vody, přírodní a spolehlivý indikátor, analýzy trvají dlouho, ŽP


27. 2. 2003

I. Probiotika, prebiotika, symbiotikaII. Zesílená probiotikaIII. Probiotika a fytokomponentyIV. Probiotika a nespecifické substrátyV. Probiotika a metabolity mikroorganismůVII. Probiotika a stopové prvkyVIII. Další vývoj v oblasti probiotik


27. 2. 2003

I. Probiotika, prebiotika, symbiotikaII. Zesílená probiotikaIII. Probiotika a fytokomponentyIV. Probiotika a nespecifické substrátyVI. Probiotika a antibiotikaVII. Probiotika a stopové prvkyVIII. Další vývoj v oblasti probiotik


27. 2. 2003

Nově objevené receptory pro mastné kyseliny mohou napomoci vysvětlení vazby mezi tukem a diabetem a k vývoji nových léků na diabetes mellitus a obezitu


27. 2. 2003

Americký úřad pro potraviny a léky (FDA) vydal směrnice, které mají pomáhat malým výrobcům ovocných a zeleninových šťáv k významnému snížení obsahu patogenů.


27. 2. 2003

Institut věd o výživě na Univerzitě ve Vídni; hodnocení rizika z deseti skupin škrobnatých, opékaných, pečených nebo smažených potravin; skutečná spotřeba max. 40 % hodnoty WHO; nejrizikovější skupinou jsou děti a mládež


27. 2. 2003

Institut věd o výživě na Univerzitě ve Vídni; hodnocení rizika z deseti skupin škrobnatých, opékaných, pečených nebo smažených potravin; skutečná spotřeba max. 40 % hodnoty WHO; nejrizikovější skupinou jsou děti a mládež


27. 2. 2003

Institut věd o výživě na Univerzitě ve Vídni; hodnocení rizika z deseti skupin škrobnatých, opékaných, pečených nebo smažených potravin; skutečná spotřeba max. 40 % hodnoty WHO; nejrizikovější skupinou jsou děti a mládež


27. 2. 2003

Americký úřad pro potraviny a léky (FDA) vydal směrnice, které mají pomáhat malým výrobcům ovocných a zeleninových šťáv k významnému snížení obsahu patogenů.


26. 2. 2003

10. ledna 2003 Kanada schválila použití geneticky modifikované papáji k potravinářským účelům. Pěstování papáji odolné k viru na Havaji.


26. 2. 2003

10. ledna 2003 Kanada schválila použití geneticky modifikované papáji k potravinářským účelům. Pěstování papáji odolné k viru na Havaji.


1 1 742 1 743 1 744 1 745 1 746 1 822