Bezpečnost potravin
25. 10. 2002

AACC, nová publikace, cereální věda a technologie, nutriční hodnota cereálií, celozrnné potraviny, požadavky spotřebitelů, legislativní otázky, zdravotní účinky, vývoj a výzkum v cereální oblasti


25. 10. 2002

obsah cukru snížený o 50 %, náhrada 25 % cukru vlákninou, inulin a oligofruktóza společnosti Orafti, vláknina nové generace


24. 10. 2002

pšeničný lepek, gliadin, specifický diagnostický test na celiakii, gen HLA-DQ2, environmentální faktory


24. 10. 2002

EP, návrh vzniku fondu, čerpání peněz, pomoc zemím, velké přírodní katastrofy, lokální katastrofy


24. 10. 2002

silice, antimikrobní účinek, kurkuma, tymián, šalvěj, hořčice, pískavice, S. typhimurium, B. cereus, E. coli a A. flavus


24. 10. 2002

MZe ČR, specifikováno 19 míst, povolena přeprava zvířat, živočišných produktů a krmiv


23. 10. 2002

Organizace Spojených národů pro výživu a zemědělství FAO letošní  Světový den potravin (16. říjen) věnovala tématu Voda – zdroj potravinové bezpečnosti. Situace s vodou na Slovensku.


22. 10. 2002

zkoušky na chloramfenikol negativní, na nitrofuran pozitivní, stažení výrobku z trhu


22. 10. 2002

zkoušky na chloramfenikol negativní, na nitrofuran pozitivní, stažení výrobku z trhu


21. 10. 2002

povodně 2002, ztráty hospodářských zvířat, ryb a zvěře v ČR


21. 10. 2002

chléb, pečivo, suché směsi na těsto, vliv tepelného zásahu


21. 10. 2002

povodně 2002, Pražské pivovary, ztráty 150 mil.Kč, pokles prodeje i exportu


1 1 742 1 743 1 744 1 745 1 746 1 789