AACC, nová publikace, cereální věda a technologie, nutriční hodnota cereálií, celozrnné potraviny, požadavky spotřebitelů, legislativní otázky, zdravotní účinky, vývoj a výzkum v cereální oblasti
obsah cukru snížený o 50 %, náhrada 25 % cukru vlákninou, inulin a oligofruktóza společnosti Orafti, vláknina nové generace
pšeničný lepek, gliadin, specifický diagnostický test na celiakii, gen HLA-DQ2, environmentální faktory
EP, návrh vzniku fondu, čerpání peněz, pomoc zemím, velké přírodní katastrofy, lokální katastrofy
silice, antimikrobní účinek, kurkuma, tymián, šalvěj, hořčice, pískavice, S. typhimurium, B. cereus, E. coli a A. flavus
MZe ČR, specifikováno 19 míst, povolena přeprava zvířat, živočišných produktů a krmiv
Organizace Spojených národů pro výživu a zemědělství FAO letošní Světový den potravin (16. říjen) věnovala tématu Voda – zdroj potravinové bezpečnosti. Situace s vodou na Slovensku.
zkoušky na chloramfenikol negativní, na nitrofuran pozitivní, stažení výrobku z trhu
zkoušky na chloramfenikol negativní, na nitrofuran pozitivní, stažení výrobku z trhu
povodně 2002, ztráty hospodářských zvířat, ryb a zvěře v ČR
chléb, pečivo, suché směsi na těsto, vliv tepelného zásahu
povodně 2002, Pražské pivovary, ztráty 150 mil.Kč, pokles prodeje i exportu