Bezpečnost potravin
21. 3. 2003

Lze očekávat, že dovozy ekologických potravin z nečlenských států EU do Německa budou obtížnější.


21. 3. 2003

Právo spotřebitele znamená právo na informace. EU


21. 3. 2003

Dne 6. března 2003 Vědecký řídicí výbor Evropské komise vydal kladné stanovisko k používání dvou nových testů: LIA Test (Prionics) a aCDI Test (InPro).


21. 3. 2003

Dne 6. března 2003 Vědecký řídicí výbor Evropské komise vydal kladné stanovisko k používání dvou nových testů: LIA Test (Prionics) a aCDI Test (InPro).


21. 3. 2003

MŽP, MZe, EIB. Připravit povodňové hospodářství na vstup země do EU, dokončit odstraňování povodňových škod a pokračovat v budování kanalizačních a vodovodních sítí. Konkrétní protipovodňová opatření, by měla být hotova do konce roku.


20. 3. 2003

Produkty firmy Raps (SRN) získané extrakcí rozmarýnu jsou schopny chránit potraviny před oxidací způsobující kažení či ztrátu barvy nebo aromatu.


20. 3. 2003

Pravidelná každodenní snídaně může snižovat riziko vzniku obezity, syndromu inzulinové rezistence a kardiovaskulárních onemocnění.


20. 3. 2003

WHO vyhlásila 7. duben 2003 za Světový den zdraví. Pozornost se tento den  zaměří mimo jiného na bezpečnost potravin. Pro akci byl vytvořen plakát.


20. 3. 2003

Na základě studie publikované v USA o možných karcinogenních účincích karagenanu přehodnotil Vědecký výbor pro potraviny Evropské komise specifikace pro karagenan potravinářské jakosti.


20. 3. 2003

WHO vyhlásila 7. duben 2003 za Světový den zdraví. Pozornost se tento den  zaměří mimo jiného na bezpečnost potravin. Pro akci byl vytvořen plakát.


20. 3. 2003

Na základě studie publikované v USA o možných karcinogenních účincích karagenanu přehodnotil Vědecký výbor pro potraviny Evropské komise specifikace pro karagenan potravinářské jakosti.


20. 3. 2003

Podle veterinární vyhlášky se jako krmiva pro zvířata mohou prodávat nebo zpracovávat pouze jatečné odpady tepelně opracované stanoveným postupem. Popisuje se sortiment, výrobní postupy a zařízení konkrétního výrobce krmiv.


1 1 734 1 735 1 736 1 737 1 738 1 822