Bezpečnost potravin
15. 1. 2003

informace o souvislostech vstupu ČR do EU, starostové měst, zástupci neziskových organizací, budoucnost ČR v EU, povodně


15. 1. 2003

Teenageři v USA konzumují prostřednictvím nápojů a pokrmů relativně vysoké množství kofeinu, které může negativně ovlivňovat především charakter jejich spánku. Bylo by vhodné výši přijímaného kofeinu omezit.


14. 1. 2003

Kanadská společnost Forbes vyrábí čokoládu obohacenou fytosterolovým preparátem Reducol, která napomáhá snižovat hladinu celkového a LDL-cholesterolu.


13. 1. 2003

Vedou se zásadní spory proti ozařování, které lze označit jen za nouzové řešení odstraňující hygienické problémy ve výrobě. Zatím se nemají schvalovat další ozařované potraviny.


13. 1. 2003

Vedou se zásadní spory proti ozařování, které lze označit jen za nouzové řešení odstraňující hygienické problémy ve výrobě. Zatím se nemají schvalovat další ozařované potraviny.


13. 1. 2003

Program 3-A standardů sanitace je určen pro zajištění bezpečnosti výrobků vyžadujících vysoký stupeň sanitace, např. mléčných výrobků. Program je akceptován mezinárodně.


13. 1. 2003

Program 3-A standardů sanitace je určen pro zajištění bezpečnosti výrobků vyžadujících vysoký stupeň sanitace, např. mléčných výrobků. Program je akceptován mezinárodně.


13. 1. 2003

GA ČR a MŠMT ČR podpořily projekt řešený na Univerzitě Karlově.


11. 1. 2003

Další příspěvek k orientaci mezi termíny používanými pro složky potravin působících na zdravotní stav – podle Americké dietetické asociace.


10. 1. 2003

ricin – smrtelný jed, příznaky otravy, ricinový olej – známé projímadlo


10. 1. 2003

ricin – smrtelný jed, příznaky otravy, ricinový olej – známé projímadlo


10. 1. 2003

V SRN budou sníženy nejvyšší přípustné hladiny radia a olova v přírodních minerálních vodách a pramenitých a stolních vodách.


1 1 722 1 723 1 724 1 725 1 726 1 789