Návrh SANCO/329/03 je založen na původním návrhu Komise z června 2000. Existují tři hlavní důvody pro přídavek vitaminů a minerálů do potravin:- vyrovnání ztrát, – dosažení obdobné nutriční hodnoty té potraviny, jakou má potravina, kterou tato nahrazuje (např. margarin jako náhrada másla), – skutečné obohacování, kterým se zlepší nutriční hodnota potraviny.
Do Výboru pro toxické látky v potravinách, spotřebním zboží a životním prostředí (COT), který je ministerským poradním orgánem, byli jmenováni britským Úřadem pro potravinové standardy tři noví specialisté.
FS EU řeší částečně následky povodní v ČR. Přehled opatření.
V sýrech jsou obsaženy bioaktivní peptidy, které se vyznačují celou řadou pozoruhodných vlastností.
Projekt EUROLIVE podporovaný z prostředků EU má za cíl zkoumat zdravotní účinky olivového oleje, který je považován za zdraví prospěšný.
Studie prováděná v Pensylvánii potvrdila význam extrémně rychlého zchlazení na zabránění růstu salmonely ve vaječném obsahu, podmínkou však je skladování při stálé teplotě 7,2 ºC.
Studie prováděná v Pensylvánii potvrdila význam extrémně rychlého zchlazení na zabránění růstu salmonely ve vaječném obsahu, podmínkou však je skladování při stálé teplotě 7,2 ºC.
ve švédské pšenici nabízené jako produkt vyrobený bez chemikálií byla objevena rezidua stimulátorů růstu; ekonomické následky porušení vládního zákazu používat stimulátory v produkci obilovin; poškození dobré pověsti švédského obilnářství
ve švédské pšenici nabízené jako produkt vyrobený bez chemikálií byla objevena rezidua stimulátorů růstu; ekonomické následky porušení vládního zákazu používat stimulátory v produkci obilovin; poškození dobré pověsti švédského obilnářství
Granulovaná kyselina sírová nebo síran sodný v množství 488g/m2 významně snižuje počet mikroorganismů v podestýlce v drůbežárnách.
U ovcí byl zjištěn bakteriofág CEV1, který by se mohl využít v prevenci otrav z potravin způsobených verotoxigenními E. coli, zejména E. coli O157:H7.
v posledním desetiletí vědci objevili několik dalších toxických účinků plísňových toxinů na zvířata a také další mykotoxiny; zdokonalené současné postupy umožňují detekci kontaminantů v krmivech a živočišných výrobcích v mnohem nižších koncentracích než dříve; očekává se, že požadavek společnosti na zdravější potraviny bude vyžadovat stanovení limitů pro metabolity mykotoxinů a zvýší požadavky na kontrolu krmiv