Common Database of predictive microbiology information – faktografická relační databáze obsahující sady údajů popisujících růst, přežívání a inaktivaci patogenních bakterií a bakterií vyvolávajících kažení potravin, za různých podmínek prostředí odpovídajících podmínkám při výrobě, distribuci, uskladnění a prodeji potravin.
ConAgra stahuje z trhu 65 tun chlazených kuřecích výrobků, protože se obává, že některé výrobky mohou obsahovat sklo.
Patentovaný postup ošetření vajec ve skořápce, kterým se zabrání napadení skořápky salmonelou během 12 až 36týdenního skladování.
Vysokotlakou homogenizací (150-250 MPa) při vstupních teplotách mléka 4 až 45 ºC lze dosáhnout významného snížení velikosti tukových kuliček a bakteriální inaktivace endogenní flóry, ale i vlastních enzymů mléka.
Kategorizace výrobků určených speciálně pro ženy.
Řekl ministr zemědělství ČR Jaroslav Palas. Po našem připojení k EU se zvýší přibližně o jednu třetinu celkový objem prostředků na podporu zemědělského sektoru, a to zejména formou přímých plateb a jejich dorovnáním do určité výše z národních zdrojů. Nezničí české zemědělství konkurence ze současných členských zemí EU?
V rámci projektu EU byla vypracována technologie znovuzískávání bioaktivních antioxidantů z odpadních vod z výroby olivového oleje.
výživa a nádorová onemocnění, výživa těhotných, výživa předškolních a školních dětí, výživa seniorů
Plody kaktusů pocházejících ze Střední Ameriky přispívají k inovaci sortimentu ovocných šťáv a nápojů.
masné výrobky, dusitany, myoglobin, metmyoglobin, nitroxymyoglobin, botulismus, vybarvení, senzorické vlastnosti, technologické důvody
masné výrobky, dusitany, myoglobin, metmyoglobin, nitroxymyoglobin, botulismus, vybarvení, senzorické vlastnosti, technologické důvody
Prováděcí vyhláška k zákonu o potravinách č. 157/2003 Sb. nahradí dnem vstupu do EU vyhlášku č. 332/1997.