Bezpečnost potravin
6. 3. 2003

Na univerzitě v Heidelbergu byl zahájen výzkum úlohy lipidů v prevenci neurodegenerativních změn mozku a Alzheimerovy choroby v rámci projektu Lipidiet podporovaného EK.


6. 3. 2003

Podle monitoringu 4,5 % ovoce a zeleniny překračuje limity reziduí. Nejčastěji jsou rezidua detekována v zelí, hrášku a okurkách.


6. 3. 2003

sendvič, údržnost, skladovatelnost, tvrdnutí, pohotovost, inhibice ztrát vody, retrogradace škrobu, aktivita vodní, bariéry přestupu vlhkosti, mikrobiální rizika, úprava pH, modifikovaná atmosféra


5. 3. 2003

Při spotřebě 1 litru kávy denně se může zvýšit  průměrný příjem akrylamidu  o téměř 100 %.


5. 3. 2003

Při spotřebě 1 litru kávy denně se může zvýšit  průměrný příjem akrylamidu  o téměř 100 %.


5. 3. 2003

Konzumace vlákniny formou zeleniny, ovoce a celozrnných obilovin se může podílet na snižování rizika karcinomu hrtanu.


5. 3. 2003

Postup vypracovaný Úřadem pro kontrolu bezpečnosti potravin v USA (FSIS). K dispozici je úplný dokument o rozsahu 34 stran. Je uvedena definice RTE masných a drůbežích výrobků.


5. 3. 2003

V kombinaci s léčivy na snižování cholesterolu může mít produkt vyrobený fermentací rýže plísní Monascus purpureus  vedlejší účinky.


5. 3. 2003

Britové jsou varováni před konzumací vodky “Imperial Valkonov Vodka”, neboť je podezření, že obsahuje nadměrné množství metanolu.


5. 3. 2003

Britové jsou varováni před konzumací vodky “Imperial Valkonov Vodka”, neboť je podezření, že obsahuje nadměrné množství metanolu.


4. 3. 2003

Britský úřad pro potravinové standardy doporučuje těhotným a kojícím ženám omezit v zájmu zdraví svých dětí konzumaci tuňáka, žraloka a mečouna.


4. 3. 2003

Výsledky monitoringu reziduí pesticidů ve Velké Británii ve 3. čtvrtletí 2002.


1 1 705 1 706 1 707 1 708 1 709 1 789