Bezpečnost potravin
13. 3. 2003

Nový druh műsli obsahuje vysoké množství vlákniny, inulin a devět klíčových vitaminů a minerálů.


12. 3. 2003

Hledání příčin kontaminace drůbežích jater a slepičích vajec nicarbazinem ve Velké Británii.


12. 3. 2003

projev ministryně zemědělství USA o hlavních prioritách zemědělské politiky a produkce; vysoké ambice USA ve sféře nových zeměmědělských technologií; biotechnologie a bioenergetika; zdravotní nezávadnost potravin; zvýšení rozpočtu na potravinovou inspekci a prevenci před bioteroristickými útoky; úsilí USDA o liberalizaci mezinárodního  obchodu; konference WTO v Doha a postoje USA; regi


12. 3. 2003

Strukturální databáze alergenních proteinů je určena k identifikaci látek způsobujících alergické reakce.


11. 3. 2003

Pravidelná konzumace brusinek, klikvy, ostružin, rybízu a borůvek může přispívat k ochraně organismu před škodlivými účinky volných radikálů.


11. 3. 2003

Výsledky monitoringu australských potravin v období červenec 2000 až duben 2001. Příspěvek do globálního systému monitorování životního prostředí (GEMS), který spravuje WHO.


11. 3. 2003

Azaspiracidy jsou nová skupina toxinů, které akumulují korýši. Výskyt otrav způsobených azaspiracidy byl dosud podhodnocován.


11. 3. 2003

mezinárodní konference 24.–26. září 2003 v Bruggách, Belgie; HACCP; nové mikrobiologické metody; aditiva; GMO; kontaminanty a rezidua; přírodní toxiny


10. 3. 2003

Suplementy kyseliny listové podávané ženám v těhotenství jako prevence vzniku defektů páteře u novorozenců v žádném případě nezvyšují počet vícečetných porodů.


10. 3. 2003

Dánsko od vydání směrnice EU o aditivech 95/2 usiluje o snížení počtu potravin  a snížení limitních hodnot, pokud jde o přídavek dusičnanů a siřičitanů do potravin. Vyhlídky  na úspěch jsou však malé.


10. 3. 2003

Dánsko od vydání směrnice EU o aditivech 95/2 usiluje o snížení počtu potravin  a snížení limitních hodnot, pokud jde o přídavek dusičnanů a siřičitanů do potravin. Vyhlídky  na úspěch jsou však malé.


9. 3. 2003

Nízký přívod vitaminu K ve stravě je u žen spojen se zvýšeným rizikem fraktury kyčle. U mužů tato vazba nebyla prokázána.


1 1 703 1 704 1 705 1 706 1 707 1 789