Bezpečnost potravin
28. 9. 2003

Pokusy ukázaly, že zelenání vařených uzených masných výrobků je vyvoláno spíše alkalitrofními bakteriemi mléčného kvašení než acidofilními laktobacily, leukonostoky nebo pediokoky.


28. 9. 2003

Komise Evropských společenství uveřejnila pracovní verzi (z 28. srpna 2003) připravovaného nařízení o enzymech.


28. 9. 2003

Směrnice EU 1999/92 vyžaduje dokument o bezpečnosti z hlediska exploze zařízení.


28. 9. 2003

Směrnice EU 1999/92 vyžaduje dokument o bezpečnosti z hlediska exploze zařízení.


28. 9. 2003

V Úředním věstníku ES byl – v souladu se směrnicí 1999/2 – zveřejněn nový seznam potravin, které mohou být ozařovány v evropských zemích (Belgii, Francii, Itálii, Nizozemí, Velké Británii), které tuto operaci povolují.


28. 9. 2003

V Úředním věstníku ES byl – v souladu se směrnicí 1999/2 – zveřejněn nový seznam potravin, které mohou být ozařovány v evropských zemích (Belgii, Francii, Itálii, Nizozemí, Velké Británii), které tuto operaci povolují.


28. 9. 2003

V Úředním věstníku ES byl – v souladu se směrnicí 1999/2 – zveřejněn nový seznam potravin, které mohou být ozařovány v evropských zemích (Belgii, Francii, Itálii, Nizozemí, Velké Británii), které tuto operaci povolují.


27. 9. 2003

Při zkoumání antibakteriální schopnosti lipidů žloutku bylo zjištěno, že inhibici bakterií způsobují enzymovým ošetřením vzniklé volné mastné kyseliny.


27. 9. 2003

Při zkoumání antibakteriální schopnosti lipidů žloutku bylo zjištěno, že inhibici bakterií způsobují enzymovým ošetřením vzniklé volné mastné kyseliny.


27. 9. 2003

SVS ČR znovu vyzývá všechny výrobce živočišných produktů ke schválení a registraci provozů.


27. 9. 2003

SVS ČR znovu vyzývá všechny výrobce živočišných produktů ke schválení a registraci provozů.


27. 9. 2003

Manipulace s prasaty během transportu a na jatkách podstatně ovlivňují kvalitu vepřového masa.


1 1 684 1 685 1 686 1 687 1 688 1 823