Bezpečnost potravin
5. 11. 2003

Na základě výsledků analýz prováděných v letech 1992–2001 byl sestaven seznam druhů ovoce a zeleniny nejvíce kontaminovaných pesticidy.


2. 11. 2003

Výbor pro toxicitu chemikálií v potravinách, spotřebních výrobcích a životním prostředí ustavil novou pracovní skupinu pro variabilitu a nepředvídatelnost v toxikologii.


2. 11. 2003

Přehled předpisů ES týkajících se přípustnosti a čistoty aditiv, látek určených k aromatizaci a pomocných látek.


2. 11. 2003

V gesci Ministerstva zdravotnictví jsou (k 1. 10. 2003) v systému ISAP z hlediska potravin a příbuzných oborů k dispozici především překlady předpisů týkající se kosmetických prostředků a reziduí pesticidů.


2. 11. 2003

Přehled předpisů ES týkajících se přípustnosti a čistoty aditiv, látek určených k aromatizaci a pomocných látek.


2. 11. 2003

Přehled předpisů ES týkajících se přípustnosti a čistoty aditiv, látek určených k aromatizaci a pomocných látek.


2. 11. 2003

V gesci Ministerstva zdravotnictví jsou (k 1. 10. 2003) v systému ISAP z hlediska potravin a příbuzných oborů k dispozici především překlady předpisů týkající se kosmetických prostředků a reziduí pesticidů.


2. 11. 2003

rozhodnutí italského odvolacího soudu o maximálním obsahu GMO v potravinách; horní limit označování obsahu GMO v potravinách podle legislativy EU


2. 11. 2003

rozhodnutí italského odvolacího soudu o maximálním obsahu GMO v potravinách; horní limit označování obsahu GMO v potravinách podle legislativy EU


1. 11. 2003

Kontaminace RTE-masných a drůbežích výrobků patogenními bakteriemi Listeria monocytogenes se podle údajů FSIS snížila v období leden–září 2003 o 25 %.


1. 11. 2003

V Japonsku byly preventivně staženy z prodeje sendviče vyrobené z chlebového těsta dodávaného novozélandskou firmou, kvůli údajnému obsahu enzymu z GM mikroorganismů.


1. 11. 2003

Kontaminace RTE-masných a drůbežích výrobků patogenními bakteriemi Listeria monocytogenes se podle údajů FSIS snížila v období leden–září 2003 o 25 %.


1 1 674 1 675 1 676 1 677 1 678 1 823