Bezpečnost potravin
25. 7. 2003

Většina analyzovaných produktů (68 %) obsahuje méně než 50 μg/kg 3-MPCD, jen 17 % vzorků obsahuje 100 až 400 μg/kg. Největší množství byla zjištěna v chlebové kůrce, v asijských ochucovadlech a také v doma připravovaných chlebových topinkách.


24. 7. 2003

Informace, které mají být součástí označování výrobků speciálně konstruovaných pro snižování hladiny cholesterolu v krvi.


23. 7. 2003

Přední spotřebitelské organizace USA, Kanady a Itálie neschvalují nové mezinárodní směrnice pro ozařování potravin.


23. 7. 2003

Přední spotřebitelské organizace USA, Kanady a Itálie neschvalují nové mezinárodní směrnice pro ozařování potravin.


22. 7. 2003

Koná se ve dnech 18.–21. listopadu 2003 ve Vichy, Francie.


22. 7. 2003

Koná se ve dnech 12.–14. října 2003 v Karlsruhe, Německo.


21. 7. 2003

Koná se ve dnech 1.–4. října 2003 v Římě, Itálie.


21. 7. 2003

Koná se ve dnech 24.–25. září 2003 v Jeně,  Německo.


21. 7. 2003

V rámci orgánů EU je projednáváno nařízení týkající se úředního dozoru nad některými výrobky živočišného původu určenými k lidské spotřebě.


20. 7. 2003

Nový program FDA pro uvádění tvrzení o zdraví prospěšných účincích na obalech potravin.


18. 7. 2003

Byla zjištěna přímá korelace mezi populací Escheria coli O157H:7 ve výkalech a úrovní kontaminace jatečných těl přežvýkaců. Aplikace chlorečnanu v období 24 hodin okolo porážky je slibným postupem pro  redukci kontaminace jatečných těl. Je potřebný další výzkum pro zjištění nejlepšího aplikačního postupu.


18. 7. 2003

Při zkoumání uzenin dodaných na slovenský trh byla u řady vzorků (v 57 z 360) zjištěna nadměrná množství kadmia.


1 1 665 1 666 1 667 1 668 1 669 1 789