Bezpečnost potravin
19. 2. 2004

Přehled platných vyhlášek pro potřeby podnikatelů v oboru.


19. 2. 2004

Leatherhead Food International, instituce která zajišťuje technický a informační servis pro potravinářských průmysl, pořádá  kurzy o potravinové legislativě EU pod názvem Everything European – A comprehensive guide to EC Food Law.  Kurzy se budou konat v Helsinkách (30. 3. 2004) a v Praze (1. 4. 2004)


19. 2. 2004

Leatherhead Food International, instituce která zajišťuje technický a informační servis pro potravinářských průmysl, pořádá  kurzy o potravinové legislativě EU pod názvem Everything European – A comprehensive guide to EC Food Law.  Kurzy se budou konat v Helsinkách (30. 3. 2004) a v Praze (1. 4. 2004)


19. 2. 2004

Zaměřené na nebezpečné výrobky v systému RAPEX a RASFF.


19. 2. 2004

Odborná pracoviště v USA a ve Velké Británii vypracovala online databázi patogenů potravin, pomocí které lze, na základě tzv. prediktivního modelování, určit chování patogenů v potravinách za různých vnějších podmínek. Je vítána spolupráce na vytváření této databáze.


19. 2. 2004

Odborná pracoviště v USA a ve Velké Británii vypracovala online databázi patogenů potravin, pomocí které lze, na základě tzv. prediktivního modelování, určit chování patogenů v potravinách za různých vnějších podmínek. Je vítána spolupráce na vytváření této databáze.


19. 2. 2004

V rámci budování evropské informační sítě pro analýzu mikrobiálních rizik (EU-RAIN – EUROPEAN UNION ANALYSIS INFORMATION NETWORK) se na internetu buduje  databáze původních dat o výsledcích výzkumu šesti patogenních mikroorganismů. (Salmonella, Camphylobacter, Listeria monocytogenes, E. coli 015:H7), Yersinia enterocolitica a Staphylococcus aureus) v hovězím,


19. 2. 2004

V rámci budování evropské informační sítě pro analýzu mikrobiálních rizik (EU-RAIN – EUROPEAN UNION ANALYSIS INFORMATION NETWORK) se na internetu buduje  databáze původních dat o výsledcích výzkumu šesti patogenních mikroorganismů. (Salmonella, Camphylobacter, Listeria monocytogenes, E. coli 015:H7), Yersinia enterocolitica a Staphylococcus aureus) v hovězím,


19. 2. 2004

V rámci budování evropské informační sítě pro analýzu mikrobiálních rizik (EU-RAIN – EUROPEAN UNION ANALYSIS INFORMATION NETWORK) se na internetu buduje  databáze původních dat o výsledcích výzkumu šesti patogenních mikroorganismů. (Salmonella, Camphylobacter, Listeria monocytogenes, E. coli 015:H7), Yersinia enterocolitica a Staphylococcus aureus) v hovězím,


19. 2. 2004

Bude možné vyvážet z ČR do SR mrazené maso, zejména vepřové, a to bez ohledu na délku mrazení, samozřejmě při respektování povolených mrazicích teplot. Harmonizace legislativy EU.


18. 2. 2004

Obyvatelé konzumující živočišné produkty z vlastních zdrojů. Zjištěné koncentrace dioxinů, polychlorovaných bifenylů či chlorovaných pesticidů jsou podle předběžně zveřejněného stanoviska hygieniků srovnatelné s výzkumy z jiných českých i evropských měst. Lidské zdraví. ŽP


18. 2. 2004

Ještě účinnější kontrolyZpráva tiskového mluvčího Ing. J. Dubna


1 1 589 1 590 1 591 1 592 1 593 1 790