Bezpečnost potravin
12. 2. 2009

Při náhradě sacharózy izomaltulózou  v čokoládě společnosti Barry Callebaut nedochází ke kritickému zvýšení kyselosti v ústech. Výrobky jsou označeny razítkem Happy Tooth vydaným  společností Toothfriendly International.


11. 2. 2009

„Produce Traceability Initiative“ usiluje o zavedení identifikačních kódů na přepravkách s čerstvými produkty. Úřad FDA publikoval pravidla pro ozařování ledového salátu a špenátu ionizačním zářením.


11. 2. 2009

Týká se výroby medikovaných krmiv pro vlastní potřebu chovatele.


11. 2. 2009

V jednom chovu kachen na východě Francie byl prokázán výskyt nízkopatogenního kmene viru ptačí chřipky H5N3, zdroj infekce nebyl dosud odhalen.


11. 2. 2009

Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 6. týdnu 2009: 2.–8.2.2009 (v češtině).


11. 2. 2009

Výstava inovací v oblasti potravin a nápojů. Londýn (Velká Británie), 15.–18.3.2009.


11. 2. 2009

Ve Španělsku jsou ryby třetím nejčastějším alergenem u dětí do dvou let.


11. 2. 2009

Uskuteční se v Norimberku (Německo) ve dnech 19.–22.2.2009.


11. 2. 2009

V USA by v nejbližší době měla být registrována geneticky modifikovaná kukuřice, která je optimalizovaná pro získávání bioetanolu.


11. 2. 2009

Francouzští výzkumníci hledali alternativy k chemické ochraně vinic a hodnotili účinnost biologické ochrany proti červcům pomocí zlatoočky Chrysoperla lucasina.


11. 2. 2009

Německé ekologické zemědělství postupně narůstá. Koncem roku 2007 obhospodařovalo 18 703 podniků 865 300 hektarů.


10. 2. 2009

Tisková zpráva SVS ČR ze dne 9.2.2009.


1 1 038 1 039 1 040 1 041 1 042 1 804