Zpráva Evropské komise, DG JRC vypracovaná v rámci projektu SoCo.
FVO zjistil řadu nedostatků u produkce exportované do EU (používání neschválených prostředků, nadměrný obsah reziduí).
Alternativou při omezování biocidních přípravků je šokové zmrazení produktů pomocí tekutého dusíku na -20 až -30 ºC v jádře a následné vrácení na původní teplotu ve speciální automatizované komoře. Postup je šetrný k produktu a zničí všechna vývojová stádia škůdců.
Tisková zpráva MZe ze dne 16.2.2009.
Novinky na portálu APIC-AK (9.–16.2.2009).
Tisková zpráva PKČR ze dne 16.2.2009 k závazku členů snížit obsah soli v potravinách.
Společnost Cargill uvedla na trh nealergenní Topcithin SF jako alternativu k sójovému lecitinu.
O zkoumání rozdílů mezi plodinami od ekologických zemědělců a jejich konvenčních kolegů.
Přítrž brambůrkům a čokoládovým tyčinkám udělaly nové školní automaty. Ty totiž nabízejí pražským školákům jen zdravou stravu, kterou si vyberou pomocí předplacených karet.
Informace o využití radiační mutageneze pro zabezpečení potravin (překonání hladu ve světě).
Zpráva EFSA, pracovní skupiny DATEX pro β-kasomorfiny.
Podle serveru iDNES.cz je třeba zjistit, zda nepříznivá reakce na potraviny se skutečně potravinovou alergií.