Bezpečnost potravin
16. 2. 2009

Zpráva Evropské komise, DG JRC vypracovaná v rámci projektu SoCo.


16. 2. 2009

FVO zjistil řadu nedostatků u produkce exportované do EU (používání neschválených prostředků, nadměrný obsah reziduí).


16. 2. 2009

Alternativou při omezování biocidních přípravků je šokové zmrazení produktů pomocí tekutého dusíku na -20 až -30 ºC v jádře a následné vrácení na původní teplotu ve speciální automatizované komoře. Postup je šetrný k produktu a zničí všechna vývojová stádia škůdců.


16. 2. 2009

Tisková zpráva MZe ze dne 16.2.2009.


16. 2. 2009

Novinky na portálu APIC-AK (9.–16.2.2009).


16. 2. 2009

Tisková zpráva PKČR ze dne 16.2.2009 k závazku členů snížit obsah soli v potravinách.


13. 2. 2009

Společnost Cargill uvedla na trh nealergenní Topcithin SF jako alternativu k sójovému lecitinu.


13. 2. 2009

O zkoumání rozdílů mezi plodinami od ekologických zemědělců a jejich konvenčních kolegů.


13. 2. 2009

Přítrž brambůrkům a čokoládovým tyčinkám udělaly nové školní automaty. Ty totiž nabízejí pražským školákům jen zdravou stravu, kterou si vyberou pomocí předplacených karet.


13. 2. 2009

Informace o využití radiační mutageneze pro zabezpečení potravin (překonání hladu ve světě).


13. 2. 2009

Zpráva EFSA, pracovní skupiny DATEX pro β-kasomorfiny.


13. 2. 2009

Podle serveru iDNES.cz je třeba zjistit, zda nepříznivá reakce na potraviny se skutečně potravinovou alergií.


1 1 036 1 037 1 038 1 039 1 040 1 804