Bezpečnost potravin
25. 2. 2009

Tisková zpráva SVS ČR ze dne 24.2.2009.


25. 2. 2009

Česká národní expozice letos především vyzdvihla význam ČR jako předsedající země v Radě EU.


25. 2. 2009

Z analýzy 16 jídel od 8 evropských výrobců provedené na univerzitě ve Vídni v rámci projektu Double Fresh vyplynula doporučení na snížení tuku a soli, zvýšení zeleniny a škrobnatých složek a zmenšení porcí masa.


25. 2. 2009

Ve dnech 9.–10.2.2009 se uskutečnilo v Bruselu “6th Fusarium toxin forum”. Prezentace z konference.


25. 2. 2009

Metabolický syndrom je soubor mnoha problémů, příznaky nejlépe vyjadřuje výraz  „smrtící kvarteto“.


25. 2. 2009

Švýcarská legislativa se postupně přizpůsobuje EU. Zatím existují přípustná tvrzení pro některé živiny.


24. 2. 2009

Novinky na portálu APIC-AK (16.–23.2.2009).


24. 2. 2009

Přehled sortimentu přípravků rozpustné i nerozpustné vlákniny včetně rezistentních škrobů a jejich nutriční vlastnosti a vliv na vlastnosti potravin.


24. 2. 2009

Stanovisko EFSA.


24. 2. 2009

Historie, mýty a fakta o margarinech.


24. 2. 2009

Zatížení obyvatel patulinem ze šťáv je podstatně nižší než odpovídá denní tolerovatelné hodnotě 0,4 μg/kg tělesné hmotnosti.


24. 2. 2009

Výstava potravinářských přísad, bezpečnosti potravin a technologie se uskuteční 14.–16.10.2009 v Tokiu.


1 1 031 1 032 1 033 1 034 1 035 1 804