Tisková zpráva SVS ČR ze dne 24.2.2009.
Česká národní expozice letos především vyzdvihla význam ČR jako předsedající země v Radě EU.
Z analýzy 16 jídel od 8 evropských výrobců provedené na univerzitě ve Vídni v rámci projektu Double Fresh vyplynula doporučení na snížení tuku a soli, zvýšení zeleniny a škrobnatých složek a zmenšení porcí masa.
Ve dnech 9.–10.2.2009 se uskutečnilo v Bruselu “6th Fusarium toxin forum”. Prezentace z konference.
Metabolický syndrom je soubor mnoha problémů, příznaky nejlépe vyjadřuje výraz „smrtící kvarteto“.
Švýcarská legislativa se postupně přizpůsobuje EU. Zatím existují přípustná tvrzení pro některé živiny.
Novinky na portálu APIC-AK (16.–23.2.2009).
Přehled sortimentu přípravků rozpustné i nerozpustné vlákniny včetně rezistentních škrobů a jejich nutriční vlastnosti a vliv na vlastnosti potravin.
Stanovisko EFSA.
Historie, mýty a fakta o margarinech.
Zatížení obyvatel patulinem ze šťáv je podstatně nižší než odpovídá denní tolerovatelné hodnotě 0,4 μg/kg tělesné hmotnosti.
Výstava potravinářských přísad, bezpečnosti potravin a technologie se uskuteční 14.–16.10.2009 v Tokiu.