Bezpečnost potravin
26. 2. 2009

Farmáři v sedmi zemích Evropské unie včetně České republiky a Slovenska loni výrazně zvýšili produkci geneticky modifikované kukuřice a téměř tím nahradili výpadek Francie, která loni pěstování této plodiny zakázala.


26. 2. 2009

Směs těkavých látek produkovaných houbou Muscodor albus by se mohla používat k ošetření skladovaných jablek.


26. 2. 2009

Vědci spolu se šlechtiteli pracují na vývoji odrůd čiroku tolerantních vůči hliníku.


26. 2. 2009

Výroky ministryně Aignerové o neužitečnosti geneticky modifikované kukuřice vyvolaly bouřlivé ohlasy. Dr. Rauscher napsal jménem německých vědců otevřený dopis, kde vyzdvihuje u Bt-kukuřice redukci kontaminace mykotoxiny o 90 procent.


26. 2. 2009

Vliv vakuového balení na mikrobiální kontaminaci kapra obecného (Cyprinus carpio L.).


26. 2. 2009

Sborník příspěvků z konference, která se uskutečnila v Haagu (Nizozemí) v září 2006.


26. 2. 2009

Workshop EFSA, který se uskuteční ve dnech 12.–14.5.2009 v Ispra (Španělsko).


26. 2. 2009

Nové názory na zažitá tvrzení o stravě.


25. 2. 2009

Vědecké výbory plní funkci poradní a zajišťují provázanost hodnocení rizik s komunikací.


25. 2. 2009

Sdružení obrany spotřebitelů dalo podnět na přezkoumání Státní zemědělské a potravinářské inspekci, podle ní je však výrobek v normě.


25. 2. 2009

Oficiální akce českého předsednictví EU se uskuteční v Praze ve dnech 2.–5. června 2009.


25. 2. 2009

Druhá mezinárodní konference se uskuteční v Hluboké nad Vltavou ve dnech 8.–10. října 2009.


1 1 030 1 031 1 032 1 033 1 034 1 804