Prezentace z workshopu, který se uskutečnil v Bruselu ve dnech 5.–6.2.2009.
Uskuteční se v rámci českého předsednictví EU v Praze ve dnech 12.–13.3.2009.
Tisková zpráva MZe ze dne 5.3.2009.
Tisková zpráva MZe ze dne 5.3.2009.
Tisková zpráva SVS ČR ze dne 5.3.2009.
Informační přehled: Lihoviny jako “zdravotně nezávadné” potraviny?
Na univerzitě v Yale byl vypracován systém, v němž je jednotlivým potravinám přiřazena hodnota od 1 do 100 s cílem poskytnout spotřebiteli jednoduchou informaci o výživové hodnotě.
Navrhované nařízení upouští od kontrolních opatření v třetích zemích a stanovuje kvóty na kontrolu členskými státy EU u určitých neživočišných potravin z určitých zemí.
Společnost pro prebiotika a probiotika pořádá 13. 5. 2009 v Kongresovém centru Ústřední vojenské nemocnice Praha IV. symposium. Uzávěrka pro aktivní příspěvky je 15. dubna 2009.
V Bruselu pořádá Agra Informa ve dnech 31. 3. – 1. 4. 2009 18. výroční konferenci European Food Law s názvem „Food Labelling + Health Claims“.
Podle úřadu EFSA by L-methionáty vápenatý a hořečnatý mohly znamenat riziko, ale proti přípravku „OptiZinc“ nejsou výhrady.
Výsledky průzkumu agentury STEM/MARK.