Bezpečnost potravin
21. 8. 2009

Evropská komise uveřejňuje oficiální i neoficiální legislativní dokumenty RF aplikovatelné na potraviny.


21. 8. 2009

Průběžně aktualizovaný přehled dokumentů na stránkách Evropské komise.


21. 8. 2009

Kontakt na šest NoE z 6. rámcového programu V&V v EU.


21. 8. 2009

Centrální evidenci budou ve Švýcarsku napříště podléhat kromě zemědělských podniků i zájmové chovy.


21. 8. 2009

Konzumace kobylího mléka zmírnila potíže u pacientů se zánětlivými chorobami střeva, ale studie neprokázala vliv na klinické parametry. 


20. 8. 2009

Tisková zpráva SVS ČR ze dne 20.8.2009.


20. 8. 2009

Workshop, který se uskuteční 13.10.2009 v Ghentu (Belgie).


20. 8. 2009

V rámci ECNIS se uskuteční v Porto (Portugalsko) ve dnech 21.–23.9.2009 mezinárodní workshop.


20. 8. 2009

Výsledky výzkumného projektu řešeného v EU v 6. rámcovém programu V&V pod názvem ECNIS.


20. 8. 2009

Na fruktózu je bohaté nejen ovoce, především, jablka, hrušky či višně, ale i zelenina jako rajčata, papriky, karotka či zelí. Nízký obsah fruktózy je v meruňkách či avokádu.


19. 8. 2009

Všestranné použití má bezlepková mouka z amarantu, čiroku a dalších prastarých zrnin a tapiokového škrobu.


19. 8. 2009

Pokusy ve Western Regional Research Center v USA ukazují na možnost testů in- vivo pro vyhodnocení vaznosti žlučových kyselin na obilné otruby. Rýžové a pšeničné otruby významně omezují zvyšování cholesterolu.


1 951 952 953 954 955 1 804