Bezpečnost potravin
14. 12. 2009

Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 50. týdnu 2009: 7.–13.12.2009 (v češtině).


14. 12. 2009

Přehled referenčních laboratoří v EU pro jednotlivé nemoci zvířat a zaměření jejich činnosti v roce 2010.


14. 12. 2009

Úřad pro potraviny a veterinární záležitosti (FVO) uveřejnil zprávu o provedených kontrolách v roce 2008, včetně ČR.


14. 12. 2009

Metodou SID byl zjišťován obsah mykotoxinů v kukuřici. Obsah DON se pohyboval kolem 100 μg/kg, limit 750 μg/kg byl překročen jen u jednoho vzorku. Navíc byl obsažen 15-acetyl-DON v množství odpovídajícím ca 23 % DON.


14. 12. 2009

Chronická toxicita se projevuje poruchou funkce ledvin, zvýšeným krevním tlakem, anémií, poškozením kostní dřeně a osteoporózou. Úřad EFSA snížil týdenní tolerovatelnou hodnotu z 7,0 na 2,5 μg/kg tělesné hmotnosti.


11. 12. 2009

Tisková zpráva SVS ČR ze dne 10.12.2009.


11. 12. 2009

Mezinárodní konference, která se uskuteční v Bruselu (Belgie) ve dnech 16.–17.12.2009.


11. 12. 2009

Američtí výrobci geneticky modifikovaných semen, potravin a krmiv pro zvířata čekají již více než 10 let na povolení EU k uvedení jejich výrobků na evropský trh.


11. 12. 2009

Společnost Frutarom vyrábí patentovaným postupem extrakt z listů maté, který zřejmě příznivě ovlivňuje hospodaření s tuky.


10. 12. 2009

Tisková zpráva SVS ČR ze dne 9.12.2009.


10. 12. 2009

Příručka pro spotřebitele (v angličtině).


10. 12. 2009

Aktualizace databáze výrobců potravin, kteří nepoužívají potravinářská barviva s vlivem na hyperaktivitu dětí.


1 918 919 920 921 922 1 804