Bezpečnost potravin
9. 9. 2011

Tisková zpráva SVS ČR ze dne 9. 9. 2011.


9. 9. 2011

Hrajte si, bavte se a ochutnávejte. Poznejte svého farmáře a užijte si na farmě báječný den. Bude nabízena řada zdravých a čerstvých pochoutek z nejširšího okolí.


9. 9. 2011

Američtí výzkumníci vyvinuli zařízení, které odhaluje prasklinky ve vaječné skořápce ohrožující bezpečnost potravin.


9. 9. 2011

Byl zveřejněn 25. dodatek  seznamu vonných a chuťových látek revidovaný asociací FEMA. Obsahuje 61 nových látek GRAS, věnuje pozornost aromatickým látkám ve žvýkačkách, a dále pyridinu, 2-metyl-5-vinyl-pyrazinu a 2-hexyl-4acetoxytetrahydrofuranu.


9. 9. 2011

Němečtí vědci zkoumali persistenci Bt proteinu Cry1Ab z geneticky modifikované kukuřice MON810 v zemědělské výrobě.


8. 9. 2011

Informační centrum bezpečnosti potravin vydalo v elektronické verzi publikaci „Zpráva o činnosti systému RASFF v ČR za rok 2010“


8. 9. 2011

Dopis zaslaný Komisi – DG SANCO se zaměřuje na nedostatky týkající se konzultací v systému schvalování zdravotních tvrzení, a především na vědecky uznávané probiotikum Lactobacillus rhamnosus.


7. 9. 2011

Informační centrum bezpečnosti potravin vydalo v elektronické verzi novou publikaci „Zpráva o výsledcích sledování a vyhodnocování cizorodých látek v potravních řetězcích v rezortu zemědělství v roce 2010“


7. 9. 2011

V Ústavu vegetabilních potravin a rostlinné produkce VFU Brno jsou řadu let prováděny výzkumy rostlinných alergenů v souvislosti s metodami jejich stanovení.


7. 9. 2011

Souhrnná zpráva rezortu zemědělství za rok 2010.


6. 9. 2011

DMT, DP a záruční doba nejsou totéž – informace SZPI.


6. 9. 2011

Klimatické změny podle FAO v 21. století vážně ohrozí zemědělské systémy, což zasáhne především rozvojové země.


1 758 759 760 761 762 1 803