Bezpečnost potravin
10. 4. 2012

Přednáška Ing. A. Králíčka (MZe ČR) se koná dne 24. dubna 2012  v rámci potravinářských úterků.


6. 4. 2012

Ministr zemědělství Petr Bendl hodnotí dnešní informace o vývoji situace na polském trhu se solí jako velmi vážné. „Přijde mi absurdní, že Polsko na svém trhu činí opatření na ochranu domácích spotřebitelů, ale odmítá nám poskytnout informace, které potřebujeme k tomu, abychom v podobné míře chránili veřejnost v ČR. Takový postup je skandálním porušením evropských […]


6. 4. 2012

Tisková zpráva SRS ze dne 2. 4. 2012.


6. 4. 2012

Nařízení 931/2011/ES platné od 1. července 2012 stanovuje doplňující údaje, které musí být připojeny k dodávce potraviny.


6. 4. 2012

Geneticky modifikovaná kukuřice cukrová určená ke konzumaci bude v USA v prodeji od letošního léta.


6. 4. 2012

Metodou ultra-vysokotlaké kapalinové chromatografie s detektorem diodového pole lze simultánně odhalovat nebezpečné složky v doplňcích stravy.


5. 4. 2012

Společnost Kaufland Česká republika v.o.s. informuje o stažení výrobku Viva vepřové maso konzerva.


5. 4. 2012

Vysvětlení pojmů zdravotně nezávadná potravina, hygienicky nezávadná potravina, bezpečná potravina a biologicky hodnotná potravina.


5. 4. 2012

Výrobek nevyhověl v parametru celkový obsah kyseliny sorbové a benzoové.


5. 4. 2012

Laboratorními rozbory byl zjištěno nadlimitní množství primárních aromatických aminů uvolněných z obracečky.


5. 4. 2012

Tisková zpráva SVS ČR ze dne 5. 4. 2012.


5. 4. 2012

Tisková zpráva SZPI ze dne 5. 4. 2012.


1 719 720 721 722 723 1 803