Tisková zpráva SVS ze dne 21. 9. 2016.
Tisková zpráva Potravinářské komory ČR ze dne 19. 9. 2016.
SZÚ dokončuje studii zastoupení živin ve školních obědech.
Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 36. týdnu 2016: 5. 9. – 11. 9. 2016 (v češtině).
Tisková zpráva SZPI ze dne 16. 9. 2016.
Z důvodu zjištění nízkého výskytu bakterií s mezní hodnotou v pitné
vodě vyhlašují BVK pitnou vodu
z Brněnské vodárenské soustavy
za pitnou pouze po převaření.
Informace Vědeckého panelu ANS o přehodnocení bezpečnosti potravinářského barviva oxidu titaničitého.
Konference pořádaná Společností pro výživu se uskuteční 11. – 12. října v Pardubicích.
Tisková zpráva SVS ze dne 14. 9. 2016.
Informace SZÚ o epidemii probíhající od července 2015 v některých zemích EU/EEA.
Odbor bezpečnosti potravin vydal Zprávu o výsledcích sledování a vyhodnocování cizorodých látek v potravních řetězcích v rezortu zemědělství v roce 2015.
Přehled nových předpisů z Úředního věstníku EU, souvisejících s potravinami.