riziko BSE především z mozku, nikoli ze svaloviny, testovací metody
hygienická stanice Brno, chromatograf, pitná voda, stanovení bromičnanů
sýry, švýcarský ementál, potravinářské normy USA
HACCP, systém kritických bodů, Švýcarsko, návod, schémata
HACCP, systém kritických bodů, Švýcarsko, návod, schémata
certifikát kvality ISO 9002:1994, Považský cukrovar, Trnavský cukrovar
Maillardova reakce, mutagenita cukrů
snižování bakteriální kontaminace, osušování rukou horkým vzduchem, resp.papírovými ručníky, křížová infekce, duální systém
kontrola surovin pro výrobu želatiny, specifikace rizikových materiálů, doporučení SSC při EU
ekonomika , mlékárny, jakost výrobků, export
Jednodenní seminář proběhne 12.3. a 19.3. 2009.
Omezení vlhkosti masa v celém výrobním procesu včetně balení a skladování.