Bezpečnost potravin
21. 7. 2002

vegetariánská strava, častější výskyt vrozených vad u novorozenců, zejména u chlapců,  sója, estrogeny, snižování fertility u mužů


19. 7. 2002

hypertenze, červené víno, metabolický pokus na krysách, NO syntasa, L-NAME, polyfenoly vína


19. 7. 2002

antioxidanty ve stravě snižují poškození mozkové tkáně vyvolané volnými radikály v souvislosti se stárnutím


19. 7. 2002

vyhláška  196/2002 novelizující vyhlášku 147/1998, kritické body, správná výrobní a hygienická praxe, další požadavky směrnice EU 93/43


17. 7. 2002

syntetické látky, přirozené látky, technologický proces, látky znečišťující životního prostředí, faktory způsobující stres


13. 7. 2002

studie v SRN, vláknina Vitacel, nižší postprandiální koncentrace glukózy


12. 7. 2002

odmítání HST, upřednostnění léčby menopauzálních symptomů potravními doplňky


10. 7. 2002

škodlivé účinky na játra, prodej povolen pouze v minimálních množstvích jako homeopatikum, Německo, FDA


10. 7. 2002

opakovaný návrh nařízení EU, právo na výrobu sýra feta jen v určitých oblastech Řecka, stanovený výrobní postup


7. 7. 2002

kanadské ministerstvo zdravotnictví, bylinné léky k odstraňování bolesti kloubů, posilování imunity, detoxikaci jater a uvolňování svalového napětí, údajný obsah nedeklarovaných látek


4. 7. 2002

cyanobakterie – modré řasy, neprokázaný léčivý účinek, zdravotní rizika


2. 7. 2002

salmonela, původ z asijských zemí,  doporučené zacházení s houbami v kuchyni


1 1 765 1 766 1 767 1 768 1 769 1 788