Výsledky rozsáhlé studie prováděné ve Velké Británii naznačují, že zvýšená konzumace ovoce v dětském věku může napomáhat snížení rizika vzniku karcinomů v dospělosti.
II. Zesílená probiotikaIII. Probiotika a fytokomponentyIV. Probiotika a nespecifické substrátyV. Probiotika a metabolity mikroorganismůVI. Probiotika a antibiotikaVII. Probiotika a stopové prvkyVIII. Další vývoj v oblasti probiotik
I. Probiotika, prebiotika, symbiotikaIII. Probiotika a fytokomponentyIV. Probiotika a nespecifické substrátyV. Probiotika a metabolity mikroorganismůVI. Probiotika a antibiotikaVII. Probiotika a stopové prvkyVIII. Další vývoj v oblasti probiotik
Alternativní čedar podporující snižování cholesterolu se vyrábí z odtučněného mléka s přídavkem směsi oleje z pšeničných klíčků s vysokým obsahem rostlinných sterolů tradičním výrobním postupem.
příčiny produkce dioxinů ve východoněmeckém podniku na výrobu krmné chlebové moučky; proniknutí kontaminovaného krmiva do živočišné výroby a poškození farem s chovem prasat; opatření vlády proti firmě, která vyrobila a prodala kontaminované krmivo; prohlášení ministerstva zemědělství SRN o míře nebezpečí pro spotřebitele
Typická denní strava napomáhající snižování cholesterolu by se měla skládat ze snídaně zahrnující sójové mléko, cereální směsi, ovesné otruby, chléb, džem, margarín a ovoce, z oběda obsahujícího sójové maso, zeleninovou polévku a ovoce, a z večeře se zeleninou, tofu, ovocem a mandlemi.
Novinky v knihovně ÚZPI – Miller A.L., et al: Foodborne Listeriosis, ISSN 0923-2303, signatura C 33.038
Inspekční služba pro zdraví zvířat a rostlin při americkém ministerstvu zemědělství (USDA) stanovila předpisy pro použití ozařování jako fytosanitárního ošetření ovoce a zeleniny dovezené do USA.
Novinky v knihovně ÚZPI – Miller A.L., et al: Foodborne Listeriosis, ISSN 0923-2303, signatura C 33.038
Inspekční služba pro zdraví zvířat a rostlin při americkém ministerstvu zemědělství (USDA) stanovila předpisy pro použití ozařování jako fytosanitárního ošetření ovoce a zeleniny dovezené do USA.
On-line časopis o potravinových alergenech a potravinové intoleranci, řada kontaktů pro získání informací o alergii, alergenech, intolerancích (všeobecné informace o alergickém onemocnění, hlavní typy potravin způsobujících potravinovou alergii, speciální potraviny, databáze potravin a alergenů, názvosloví alergenů, dobrá výrobní praxe, značení alergenů na výrobcích aj.).
On-line časopis o potravinových alergenech a potravinové intoleranci, řada kontaktů pro získání informací o alergii, alergenech, intolerancích (všeobecné informace o alergickém onemocnění, hlavní typy potravin způsobujících potravinovou alergii, speciální potraviny, databáze potravin a alergenů, názvosloví alergenů, dobrá výrobní praxe, značení alergenů na výrobcích aj.).