Identifikace těch skupin bílkovin, které jsou odpovědné za vyvolání alergické odezvy, technologické postupy snižování alergenního potenciálu potravin rostlinného původu. Kontakty na databáze potravinových alergenů.
Nádobí s teflonovou úpravou viditelně označeno textem upozorňujícím na zdravotní rizika tohoto materiálu. Při zahřátí na 370 stupňů Celsia se totiž z něj uvolňují i dvě karcinogenní látky. Lidské zdraví. ŽP
Formou otázek a odpovědí jsou uvedeny výsledky výzkumného projektu EU zaměřeného na zdravotní účinky glukosinolátů ve vybraných druzích zeleniny.
Britský Úřad pro potravinové standardy (FSA) stanovil na základě zprávy Poradního výboru pro výživu (SACN) limitní hodnoty příjmu soli pro děti.
V ořeších byl objeven tabákový alkaloid myosmin, při jehož nitrosaci vzniká látka vyvolávající u myší rakovinu jícnu.
Jedno deci vodky denně prý ochrání před plicní chorobou.
Vědecký poradní výbor pro výživu ve Velké Británii vypracoval zprávu pod názvem “Sůl a zdraví” (2003), ve které je uveden denní doporučovaný příjem soli u dětí podle jejich věku.
Nový preparát společnosti Nutri Pharma napomáhá působení statinů při snižování hladiny cholesterolu. Přípravek je tvořen směsí izolovaného sójového proteinu, sójových izoflavonů, vlákniny a fosfolipidů.
V rámci projektu Polybind se sleduje vliv polyfenolů na snížení výskytu rakoviny tlustého střeva. Preventivní účinek polyfenolů by se mohl využít při vývoji potravin nového typu.
Nový modifikovaný škrob společnosti Cerestar může při výrobě piškotových výrobků nahradit až 100 % recepturního vaječného obsahu.
Doporučení Komise ES č. 2003/10 stanovující hlavní úkoly dozorových orgánů pro r. 2003.
Doporučení Komise ES č. 2003/10 stanovující hlavní úkoly dozorových orgánů pro r. 2003.