Bezpečnost potravin
3. 10. 2003

Výběr názvů předpisů z Věstníku ES.


3. 10. 2003

Cílem normy ISO 22 000 „Food Safety Management Systems (FSM) je harmonizovat národní standardy a požadavky v oblasti systému HACCP. Základ tvoří sedm principů normy Codex Alimentarius.


3. 10. 2003

Okamžité stažení výrobku s označením „KAKAO holandské tmavé“ nařídila obchodnímu řetězci Lidl ČR Státní zemědělská a potravinářská inspekce. Výrobek obsahuje jen 30 procent skutečného kakaového prášku.


3. 10. 2003

Cílem normy ISO 22 000 „Food Safety Management Systems (FSM) je harmonizovat národní standardy a požadavky v oblasti systému HACCP. Základ tvoří sedm principů normy Codex Alimentarius.


3. 10. 2003

Cílem normy ISO 22 000 „Food Safety Management Systems (FSM) je harmonizovat národní standardy a požadavky v oblasti systému HACCP. Základ tvoří sedm principů normy Codex Alimentarius.


3. 10. 2003

Před uvedením vyhlášky 451/2002 v platnost, provedla SZPI průzkum stavu hygieny v 752 potravinářských provozech, a to s poměrně dobrým výsledkem.


3. 10. 2003

Seznam akreditovaných laboratoří provádějících analýzy potravin poskytnutý Českým institutem pro akreditaci (ČIA) platný k 1. 4. 2004. Portál ČIA s aktuálním stavem.


3. 10. 2003

Asi 120 lidí bylo ve Švédsku hospitalizováno po pozření nakažených  potravin (pizza a kebaby), pro jejichž výrobu bylo použito infikované vepřové maso.


3. 10. 2003

Asi 120 lidí bylo ve Švédsku hospitalizováno po pozření nakažených  potravin (pizza a kebaby), pro jejichž výrobu bylo použito infikované vepřové maso.


3. 10. 2003

Před uvedením vyhlášky 451/2002 v platnost, provedla SZPI průzkum stavu hygieny v 752 potravinářských provozech, a to s poměrně dobrým výsledkem.


2. 10. 2003

Pracovníci univerzity v Hongkongu zjistili, že nastávající matky mohou ohrozit své nenarozené dítě konzumací ženšenu v prvních třech měsících těhotenství.


2. 10. 2003

Komise předložila Parlamentu návrh zpřísněného nařízení na schvalování kouřových kondenzátů pro použití v potravinářství.


1 1 682 1 683 1 684 1 685 1 686 1 823