Výběr názvů předpisů z Věstníku ES.
Cílem normy ISO 22 000 „Food Safety Management Systems (FSM) je harmonizovat národní standardy a požadavky v oblasti systému HACCP. Základ tvoří sedm principů normy Codex Alimentarius.
Okamžité stažení výrobku s označením „KAKAO holandské tmavé“ nařídila obchodnímu řetězci Lidl ČR Státní zemědělská a potravinářská inspekce. Výrobek obsahuje jen 30 procent skutečného kakaového prášku.
Cílem normy ISO 22 000 „Food Safety Management Systems (FSM) je harmonizovat národní standardy a požadavky v oblasti systému HACCP. Základ tvoří sedm principů normy Codex Alimentarius.
Cílem normy ISO 22 000 „Food Safety Management Systems (FSM) je harmonizovat národní standardy a požadavky v oblasti systému HACCP. Základ tvoří sedm principů normy Codex Alimentarius.
Před uvedením vyhlášky 451/2002 v platnost, provedla SZPI průzkum stavu hygieny v 752 potravinářských provozech, a to s poměrně dobrým výsledkem.
Seznam akreditovaných laboratoří provádějících analýzy potravin poskytnutý Českým institutem pro akreditaci (ČIA) platný k 1. 4. 2004. Portál ČIA s aktuálním stavem.
Asi 120 lidí bylo ve Švédsku hospitalizováno po pozření nakažených potravin (pizza a kebaby), pro jejichž výrobu bylo použito infikované vepřové maso.
Asi 120 lidí bylo ve Švédsku hospitalizováno po pozření nakažených potravin (pizza a kebaby), pro jejichž výrobu bylo použito infikované vepřové maso.
Před uvedením vyhlášky 451/2002 v platnost, provedla SZPI průzkum stavu hygieny v 752 potravinářských provozech, a to s poměrně dobrým výsledkem.
Pracovníci univerzity v Hongkongu zjistili, že nastávající matky mohou ohrozit své nenarozené dítě konzumací ženšenu v prvních třech měsících těhotenství.
Komise předložila Parlamentu návrh zpřísněného nařízení na schvalování kouřových kondenzátů pro použití v potravinářství.