Britský Úřad pro potravinové standardy (FSA) stanovil na základě zprávy Poradního výboru pro výživu (SACN) limitní hodnoty příjmu soli pro děti.
V ořeších byl objeven tabákový alkaloid myosmin, při jehož nitrosaci vzniká látka vyvolávající u myší rakovinu jícnu.
Jedno deci vodky denně prý ochrání před plicní chorobou.
Vědecký poradní výbor pro výživu ve Velké Británii vypracoval zprávu pod názvem “Sůl a zdraví” (2003), ve které je uveden denní doporučovaný příjem soli u dětí podle jejich věku.
Nový preparát společnosti Nutri Pharma napomáhá působení statinů při snižování hladiny cholesterolu. Přípravek je tvořen směsí izolovaného sójového proteinu, sójových izoflavonů, vlákniny a fosfolipidů.
V rámci projektu Polybind se sleduje vliv polyfenolů na snížení výskytu rakoviny tlustého střeva. Preventivní účinek polyfenolů by se mohl využít při vývoji potravin nového typu.
Doporučení Komise ES č. 2003/10 stanovující hlavní úkoly dozorových orgánů pro r. 2003.
Doporučení Komise ES č. 2003/10 stanovující hlavní úkoly dozorových orgánů pro r. 2003.
Nový modifikovaný škrob společnosti Cerestar může při výrobě piškotových výrobků nahradit až 100 % recepturního vaječného obsahu.
Multidisciplinární studie, která je zaměřena na určení vlivu kofeinu přijímaného matkou na zdravotní stav novorozence, by měl proběhnout v následujících třech letech v rámci programu hodnocení rizik.
Pravidelné pití většího množství piva a lihovin zvyšuje nebezpečí vzniku rakoviny tlustého střeva. Pro konzumenty vína varování neplatí.
Leviticus, „čisté“ a „nečisté potraviny“, vykrvení, směs hygienické praxe a ideologických důvodů, oddělení živlů