Bezpečnost potravin
20. 5. 2003

Britský Úřad pro potravinové standardy (FSA) stanovil na základě zprávy Poradního výboru pro výživu (SACN) limitní hodnoty příjmu soli pro děti.


20. 5. 2003

V ořeších byl objeven tabákový alkaloid myosmin, při jehož nitrosaci vzniká látka vyvolávající u myší rakovinu jícnu.


19. 5. 2003

Jedno deci vodky denně prý ochrání před plicní chorobou.


19. 5. 2003

Vědecký poradní výbor pro výživu ve Velké Británii vypracoval zprávu pod názvem “Sůl a zdraví” (2003), ve které je uveden denní doporučovaný příjem soli u dětí podle jejich věku.


19. 5. 2003

Nový preparát společnosti Nutri Pharma napomáhá působení statinů při snižování hladiny cholesterolu. Přípravek je tvořen směsí izolovaného sójového proteinu, sójových izoflavonů, vlákniny a fosfolipidů.


19. 5. 2003

V rámci projektu Polybind se sleduje vliv polyfenolů na snížení výskytu rakoviny tlustého střeva. Preventivní účinek polyfenolů by se mohl využít při vývoji potravin nového typu.


18. 5. 2003

Doporučení Komise ES č. 2003/10 stanovující hlavní úkoly dozorových orgánů pro r. 2003.


18. 5. 2003

Doporučení Komise ES č. 2003/10 stanovující hlavní úkoly dozorových orgánů pro r. 2003.


18. 5. 2003

Nový modifikovaný škrob společnosti Cerestar může při výrobě piškotových výrobků nahradit až 100 % recepturního vaječného obsahu.


17. 5. 2003

Multidisciplinární studie, která je zaměřena na určení vlivu kofeinu přijímaného matkou na zdravotní stav novorozence, by měl proběhnout v následujících třech letech v rámci programu hodnocení rizik.


17. 5. 2003

Pravidelné pití většího množství piva a lihovin zvyšuje nebezpečí vzniku rakoviny tlustého střeva. Pro konzumenty vína varování neplatí.


17. 5. 2003

Leviticus, „čisté“ a „nečisté potraviny“, vykrvení, směs hygienické praxe a ideologických důvodů, oddělení živlů


1 1 680 1 681 1 682 1 683 1 684 1 789