Byla vyvinuta kombinovaná metoda LC-MS (kapalinová chromatografie+hmotová spektroskopie) pro identifikaci a detekci semikarbazidu (SEM) v kovových víčcích s plastovým těsněním na láhve. U SEM byly zjištěny mutagenní a karcinogenní účinky na laboratorní zvířata.
Výsledky nejnovějších výzkumů naznačují, že klikva nebo klikvová šťáva může snižovat poškození mozkových buněk, způsobené mrtvicí.
Účinky rozpustné ovesné vlákniny na snižování rizika kardiovaskulárních onemocnění mohou být negativně ovlivňovány konzistencí nebo způsobem zpracování příslušné potraviny.
Z kontroly čtrnácti vzorků, kterou provedla Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI), vyplývá, že chobotničky, mořští korýši a měkkýši v českých obchodech jsou zdravotně nezávadné produkty.
Z kontroly čtrnácti vzorků, kterou provedla Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI), vyplývá, že chobotničky, mořští korýši a měkkýši v českých obchodech jsou zdravotně nezávadné produkty.
Komise Evropských společenství uveřejnila pracovní verzi (z 28. srpna 2003) připravovaného nařízení o enzymech.
Směrnice EU 1999/92 vyžaduje dokument o bezpečnosti z hlediska exploze zařízení.
Směrnice EU 1999/92 vyžaduje dokument o bezpečnosti z hlediska exploze zařízení.
V Úředním věstníku ES byl – v souladu se směrnicí 1999/2 – zveřejněn nový seznam potravin, které mohou být ozařovány v evropských zemích (Belgii, Francii, Itálii, Nizozemí, Velké Británii), které tuto operaci povolují.
V Úředním věstníku ES byl – v souladu se směrnicí 1999/2 – zveřejněn nový seznam potravin, které mohou být ozařovány v evropských zemích (Belgii, Francii, Itálii, Nizozemí, Velké Británii), které tuto operaci povolují.
V Úředním věstníku ES byl – v souladu se směrnicí 1999/2 – zveřejněn nový seznam potravin, které mohou být ozařovány v evropských zemích (Belgii, Francii, Itálii, Nizozemí, Velké Británii), které tuto operaci povolují.
Campylobacter jejuni je hlavní příčinou infekcí lidí z potravin.