U patogenní bakterie Campylobacter izolované z čerstvé švýcarské drůbeže byla ve více než 40 % případů zjištěna vysoká rezistence vůči antibiotikům.
Podle zjištění Potravinového a veterinárního úřadu EU nemá Španělsko zařízení, kterým by zjistilo, zda potravina byla ozářena.
Nově se vyžaduje u nápojů s obsahem kofeinu od 150 mg/l uvádění varování, že nesmějí být konzumovány současně s alkoholem. Výrobci a dovozci nápojů obsahujících více než 135 mg kofeinu/kg musí být schváleny úřadem NFA.
Nově se vyžaduje u nápojů s obsahem kofeinu od 150 mg/l uvádění varování, že nesmějí být konzumovány současně s alkoholem. Výrobci a dovozci nápojů obsahujících více než 135 mg kofeinu/kg musí být schváleny úřadem NFA.
Zvýšené riziko je způsobeno vysokou aktivitou enzymu CYP2E1 zodpovědného za přeměnu akrylamidu na škodlivý glycidamid. V rámci celé populace (včetně diabetiků) aktivita tohoto enzymu značně kolísá a s tím souvisí rozdílné riziko.
Firma Novis, která provozuje významný informační portál www.foodnavigator.com a další oborové klony, zprovoznila letos na podzim nový klon zaměřený na problematiku potravinářského průmyslu ve střední a východní Evropě.
Firma Novis, která provozuje významný informační portál www.foodnavigator.com a další oborové klony, zprovoznila letos na podzim nový klon zaměřený na problematiku potravinářského průmyslu ve střední a východní Evropě.
Americká firma Global Technology Resources (GTR) uvedla na trh nový systém určený k detekci, vysledování a zajištění odstranění rizik pro bezpečnost potravin v průběhu celého dodavatelského řetězce.
Uskuteční se ve dnech 4.–6. února 2004 ve Wageningenu, Nizozemí. Založení “Allergy Consortium Wageningen” má přispět k objasnění mechanismů vzniku alergie, především pak k prevenci jejího výskytu. Je uveden kontakt na databázi alergenních molekul ALLERGOME, která je volně přístupná uživatelům.
Uskuteční se ve dnech 4.–6. února 2004 ve Wageningenu, Nizozemí. Založení “Allergy Consortium Wageningen” má přispět k objasnění mechanismů vzniku alergie, především pak k prevenci jejího výskytu. Je uveden kontakt na databázi alergenních molekul ALLERGOME, která je volně přístupná uživatelům.
Americká firma Global Technology Resources (GTR) uvedla na trh nový systém určený k detekci, vysledování a zajištění odstranění rizik pro bezpečnost potravin v průběhu celého dodavatelského řetězce.
Kanadský Úřad pro kontrolu potravin a společnost Pinty’s Delicious Foods varuje spotřebitele s alergiemi na mléko před konzumací drůbežích nugetek s obchodní značkou Pinty’s.