Bezpečnost potravin
9. 2. 2004

Závěry technických konsultací FAO/OIE/WHO o kontrole ptačí chřipky, Řím 3.-4. února. Tisková zpráva.


9. 2. 2004

Americké ministerstvo zemědělství (USDA) a Úřad pro potraviny a léčiva (FDA) zpřístupněním databáze školících materiálů  a informačních zdrojů pro systémy HACCP vychází vstříc zvýšenému zájmu o vzdělávání v oblasti zavádění systémů HACCP u odborníků z potravinářského průmyslu a stravovacích služeb.


9. 2. 2004

Závěry technických konsultací FAO/OIE/WHO o kontrole ptačí chřipky, Řím 3.-4. února. Tisková zpráva.


8. 2. 2004

V Indii byl zjištěn mnohonásobně vyšší obsah pesticidů lindane a DDT v nealkoholických nápojích, než povolují předpisy EU.


8. 2. 2004

V Indii byl zjištěn mnohonásobně vyšší obsah pesticidů lindane a DDT v nealkoholických nápojích, než povolují předpisy EU.


8. 2. 2004

EFSA se přiklání k omezení limitovaných množství dusitanů a k větší diferenciaci limitů pro různé typy výrobků, než stanovuje směrnice EU.


8. 2. 2004

Americký úřad pro kontrolu potravin a léků (FDA) udělil betainu získávanému z řepné melasy status GRAS, tzn. obecně se považuje za nezávadný. Firma Danisco uvažuje o širším využití betainu při výrobě potravin a nápojů.


8. 2. 2004

Americký úřad pro kontrolu potravin a léků (FDA) udělil betainu získávanému z řepné melasy status GRAS, tzn. obecně se považuje za nezávadný. Firma Danisco uvažuje o širším využití betainu při výrobě potravin a nápojů.


8. 2. 2004

Americký úřad pro kontrolu potravin a léků (FDA) udělil betainu získávanému z řepné melasy status GRAS, tzn. obecně se považuje za nezávadný. Firma Danisco uvažuje o širším využití betainu při výrobě potravin a nápojů.


7. 2. 2004

GMO. Vedecký výzkum dokázal, že pestovanie geneticky modifikovanej plodiny poškodzuje životné prostredie. EU. ŽP


7. 2. 2004

Irský Úřad pro bezpečnost potravin zjistil, že se v obchodní síti objevují ozářené bylinné suplementy, u nichž není na tuto skutečnost upozorněno.


7. 2. 2004

Výsledky monitorování reziduí pesticidů v potravinách rostlinného původu za rok 2002, prováděného finským Úřadem pro kontrolu potravin.


1 1 600 1 601 1 602 1 603 1 604 1 790