Bezpečnost potravin
13. 2. 2009

Společnost Cargill uvedla na trh nealergenní Topcithin SF jako alternativu k sójovému lecitinu.


13. 2. 2009

O zkoumání rozdílů mezi plodinami od ekologických zemědělců a jejich konvenčních kolegů.


13. 2. 2009

Přítrž brambůrkům a čokoládovým tyčinkám udělaly nové školní automaty. Ty totiž nabízejí pražským školákům jen zdravou stravu, kterou si vyberou pomocí předplacených karet.


13. 2. 2009

Informace o využití radiační mutageneze pro zabezpečení potravin (překonání hladu ve světě).


12. 2. 2009

Vinex se vrací do lichých let. Společně s G + H se uskuteční v Brně ve dnech 4.–6.3.2009.


12. 2. 2009

Odborná přednáška, která se uskuteční v Praze dne 24.2.2009 od 14 hodin.


12. 2. 2009

Je zprostředkován přístup do databáze RoHy.


12. 2. 2009

Informace Státního zdravotního ústavu. Registr rozhodnutí hlavního hygienika (RoHy).


12. 2. 2009

Odpovědi WHO na 20 otázek týkajících se geneticky modifikovaných potravin.


12. 2. 2009

Přehledová práce publikovaná IFT v říjnu 2008.


12. 2. 2009

Společnost BASF rozšíří v blízké budoucnosti nabídku fungicidních přípravků pro speciální plodiny.


12. 2. 2009

Vědci z Institutu Maxe Plancka rozluštili proces, kterým rostliny z určitých hořčičných silic s pomocí specifických enzymů vyrábějí sloučeniny aktivní proti řadě houbových patogenů.


1 1 037 1 038 1 039 1 040 1 041 1 804