Bezpečnost potravin
14. 4. 2009

Při vytváření receptur se sníženým obsahem soli, tuku a cukru se musí zohlednit technologické a senzorické požadavky a vliv na trvanlivost. S novou recepturou souvisí nutnost prověření systému HACCP.


14. 4. 2009

Tisková zpráva SVS ČR ze dne 14.4.2009.


14. 4. 2009

Mezi hlavní zdroje příjmu soli patří pokrmy z fast foodů a polotovary. Návod na snížení příjmu soli.


14. 4. 2009

Molekulární gastronomie se snaží novými postupy zatraktivnit přípravu i vzhled zdravých jídel.


14. 4. 2009

Moravská a česká vína si z prestižní pařížské výstavy přivezla 45 medailí.


14. 4. 2009

Háďátko zhoubné působí na cukrovce značné škody; ochrana je problematická.


14. 4. 2009

Polští výzkumníci  ověřili možnost zvýšení obsahu draslíku v tavených sýrech (na 50 až 70 % obsahu sodíku) bez negativního vlivu na chuť.


14. 4. 2009

Důvod: Roste spotřebitelská poptávka po plodinách a mase z ekologických farem.


10. 4. 2009

Zvláštní číslo časopisu Australian J. of Dairy Technology zveřejňuje sborník z IDF/DIAA Functional Dairy Foods 2009.


10. 4. 2009

Statistický přehled výroby mlékárenských výrobků v ČR v roce 2008 (a 2007), porovnání.


10. 4. 2009

Tisková zpráva MZe ze dne 10.4.2009.


10. 4. 2009

Tisková zpráva společnosti AHOLD ze dne 9.4.2009.


1 1 005 1 006 1 007 1 008 1 009 1 804