Mezinárodní fórum pro transfer potravinářských technologií a inovace se uskuteční ve dnech 11.–15.5.2009.
EFSA se vyjádřil ke druhé studii ERF zaměřené na karcinogenní účinky aspartamu. Stanovisko EFSA k aspartamu se nemění.
Stále více vědeckých studií naznačuje, že zvýšeným příjmem selenu je možné předejít nádorovému onemocnění.
Internistka MUDr. Cajthamlová varuje před nesprávnými dietami a radí jak zdravě a pomalu zhubnout.
Riziko je definováno jako míra pravděpodobnosti výskytu nebezpečí a míra závažnosti účinku na zdraví. Rozhodování o riziku je z hlediska výrobního podniku obtížným problémem.
Podle amerických vědců se navzdory všem snahám dosud nepodařilo zvýšit výkonnost rostlin, které byly geneticky modifikovány tak, aby poskytovaly vyšší výnosy.
Pro úspěšnost zásahu proti salmonelám je nutné nejprve zmapovat zamoření chovu a analyzovat kritické body, které se hlavní měrou podílejí na zavlečení a rozšíření této infekce v chovu.
Z trhu se stahuje po dvou šaržích čokolády Studentská pečeť hořká 200 g a Studentská pečeť mléčná 200 g.
Přehled HC: EFSA a Registr
Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 16. týdnu 2009: 13.–19.4.2009 (v češtině).
Informační centrum bezpečnosti potravin ministerstva zemědělství zprovoznilo pro spotřebitele novou službu.
Mezinárodní konference nabízí nejnovější výsledky potravinářského výzkumu ve prospěch vědecky založené přípravy právních předpisů, které mají zajistit kvalitní a zdravé potraviny.