Bezpečnost potravin
23. 4. 2009

Mezinárodní fórum pro transfer potravinářských technologií a inovace se uskuteční ve dnech 11.–15.5.2009.


23. 4. 2009

EFSA se vyjádřil ke druhé studii ERF zaměřené na karcinogenní účinky aspartamu. Stanovisko EFSA k aspartamu se nemění.


23. 4. 2009

Stále více vědeckých studií naznačuje, že zvýšeným příjmem selenu je možné předejít nádorovému onemocnění.


23. 4. 2009

Internistka MUDr. Cajthamlová  varuje před nesprávnými dietami a radí jak zdravě a pomalu zhubnout.


23. 4. 2009

Riziko je definováno jako míra pravděpodobnosti výskytu nebezpečí a míra závažnosti účinku na zdraví. Rozhodování o riziku je z hlediska výrobního podniku obtížným problémem.


23. 4. 2009

Podle amerických vědců se navzdory všem snahám dosud nepodařilo zvýšit výkonnost rostlin, které byly geneticky modifikovány tak, aby poskytovaly vyšší výnosy.


23. 4. 2009

Pro úspěšnost zásahu proti salmonelám je nutné nejprve zmapovat zamoření chovu a analyzovat kritické body, které se hlavní měrou podílejí na zavlečení a rozšíření této infekce v chovu.


23. 4. 2009

Z trhu se stahuje po dvou šaržích čokolády Studentská pečeť hořká 200 g a Studentská pečeť mléčná 200 g.


23. 4. 2009

Přehled HC: EFSA a Registr


22. 4. 2009

Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 16. týdnu 2009: 13.–19.4.2009 (v češtině).


22. 4. 2009

Informační centrum bezpečnosti potravin ministerstva zemědělství zprovoznilo pro spotřebitele novou službu.


22. 4. 2009

Mezinárodní konference nabízí nejnovější výsledky potravinářského výzkumu ve prospěch vědecky založené přípravy právních předpisů, které mají zajistit kvalitní a zdravé potraviny.


1 1 000 1 001 1 002 1 003 1 004 1 804