Navštivte také

Předchozí reklama
Následující reklama
Počet záznamů: 12
Navštivte také: MZe ČR – Bezpečnost potravin
MZe ČR – Bezpečnost potravin
Navštivte také: Ministerstvo zdravotnictví ČR
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Navštivte také: Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Navštivte také: Státní veterinární správa ČR
Státní veterinární správa ČR
Navštivte také: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Navštivte také: Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Evropský úřad pro bezpečnost potravin
Navštivte také: Státní zdravotní ústav
Státní zdravotní ústav
Navštivte také: Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Meziresortní komise pro řešení jódového deficitu
Navštivte také: Kancelář WHO v České republice
Kancelář WHO v České republice
Navštivte také: Víš co jíš? (informace o výživě)
Víš co jíš? (informace o výživě)
Navštivte také: Knowledge Junction EFSA
Knowledge Junction EFSA
Navštivte také: Evropská rada pro informace o potravinách
Evropská rada pro informace o potravinách

Přidat článek Mezinárodní vědecká konference "European Agri-Food Sustainability & Innovation" - prezentace z konference do kategorie

Aktuality > Aktuality
Prezentace z odborných akcí > Prezentace z odborných akcí

Mezinárodní vědecká konference "European Agri-Food Sustainability & Innovation" - prezentace z konference

Vydáno: 8.12.2022
Tisk článku
Autor: Odbor bezpečnosti potravin MZe
Prezentace a videozáznamy z uskutečněné konference

English version

V rámci předsednictví České republiky v Radě EU a za podpory Evropského úřadu pro bezpečnost potravin (EFSA) proběhla v Praze ve dnech 28. a 29. listopadu 2022 mezinárodní vědecká konference „EUROPEAN AGRI-FOOD SUSTAINABILITY & INNOVATION“.

Ministerstvo zemědělství ČR mělo za cíl v současné složité době energetických šoků, vysoké inflace a války na Ukrajině upozornit touto konferencí na naléhavost udržení konkurenceschopného evropského potravinářsko-zemědělského řetězce a na potenciál vědeckého vývoje, který dokáže potravinovou soběstačnost EU posílit.

Na konferenci vystoupilo 27 přednášejících: ministr zemědělství České republiky Zdeněk Nekula, představitelé Evropské komise - komisařka Stella Kyriakides (DG SANTE) a zástupce DG AGRI Maciej Golubiewski, poslanci Evropského parlamentu Martin Hlaváček a Michaela Šojdrová, výkonný ředitel EFSA Dr. Bernhard Url. Dále reprezentanti evropských zastřešujících organizací (CPVO, COPA-COGECA, IFOAM, FEFAC, Friends of Earth), vědeckých institucí, zástupci potravinářsko-zemědělského sektoru (FoodDrinkEurope, CropLife Europe, Euroseeds, Agrární komora ČR, KWS Saat, Inari, Yara Europe, The Voluntary Initiative) a v neposlední řadě zástupce amerického ministerstva zemědělství USDA a farmář Mike Paustian používající GM/NGT v rostlinné i živočišné výrobě v praxi (Iowa, USA).

Dvoudenní konference v Praze probíhala prezenčně a zúčastnilo se jí více jak 200 účastníků s vysokým zastoupením zahraničních posluchačů.

V rámci prezentací a diskusních panelů se probírala především udržitelnost potravinářství a zemědělství v EU v souvislosti s cíli Zelené dohody pro Evropu, důležitost vzájemné spolupráce a komunikace napříč celým potravinovým řetězcem a přehodnocení některých tradičních přístupů ve prospěch těch moderních, včetně využití nových genomických technik.

 

 

 



Tyto stránky provozuje Ministerstvo zemědělství © 2021