Záznam webináře „Proč rostlinná strava? Přínosy pro tělo i planetu“
V úterý 26. listopadu 2024 se uskutečnil ve spolupráci Informačního centra bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství a Ústavu zemědělské ekonomiky a informací (ÚZEI) webinář „Proč rostlinná strava? Přínosy pro tělo i planetu“. Webinář určený široké veřejnosti byl primárně určen pedagogům a studentům středních škol.
Lektorkou webináře byla nutriční terapeutka se specializací na výživu dětí a dospělých Mgr. Marina Jeřábková, působící na 3. lékařské fakultě Univerzity Karlovy, Praha.
Lektorka nás ve webináři seznamuje s různými typy stále populárnější rostlinné stravy. Taková strava může snížit riziko některých nepřenosných nemocí a současně přispět k udržitelnějšímu způsobu života. Je však důležité nezapomínat i na možná rizika nedostatku důležitých živin, pokud není strava adekvátně sestavena. Ve webináři jsou zmíněny i další alternativní způsoby stravování a správné sestavení jídelníčku.